tirsdag 30. november 2010

Legebesøk

Dagens oppdrag ble et legebesøk. Ikke for meg og magen, men for lille gull, også kalt Tiril.

Stakkars jenta vår våknet X antall ganger i natt. Satt gråtende i senga, hes, tungpusten, helt uten stemme... Buhu... Undertegnede fikk hysterisk anfall siden lille gullet virket så tungpusten, hvilket gjorde at jeg så for meg alle mulige skrekkelige scenarioer i hodet mitt. Men denne hormonsprengte tidsbomba ble klokelig forvist til badet av myndig samboer for å tømme tårekanalene der. Hjelper jo ikke akkurat en engstelig baby at mamma løper rundt som en hodeløs høne...

Hei, jeg er syyyyk. Men fortsatt veldig søt da!
Men vi overlevde natta alle tre. Og ringte fastlegen så snart de åpnet.
Rart det der, hvor usikker og hysterisk man blir når det gjelder å kunne vurdere sitt eget syke barn, kontra vurderinger man har gjort tusen ganger på andres. Da har jeg følt meg så trygg og sikker, men når det gjelder Tiril... Jeg klarer ikke å holde hodet kaldt i det hele tatt!
Så det var godt å få komme til legen. Greit å vite hva det er med henne i disse tider... Plutselig må jo vi reise til sykehuset og barnevakter må overta.
Gudskjelov var det ingenting å høre på lungene. Funnene konkluderte vel med en viral infeksjon i halsen, pluss en øyeinfeksjon.
Også må jeg skryte av at jeg har noe så sjeldent som en liten baby som ikke gråter når hun blir stukket i fingeren for å ta blodprøve!! Hun er jommen en liten tøffing! Stolt! :)

Med meg er det intet nytt. Men det er greit det nå. Vil gjerne være hjemme med Tiril så lenge hun er syk. Men så snart hun er friskmeldt, bestiller jeg en fødsel!
Billigstjerne 

Forøvrig har julestjernene kommet opp. To fine nye stjerner, den billigste syns jeg faktisk er den fineste. Kjøpt på Skeidar for kr 70,- eller noe. Lyser varmt og fint :)
Litt dyrere stjerne
Adventstake dropper vi, og julekalender... julekalender ja. Hadde jo tenkt å ha det da! Men har ikke kommet så langt. Burde jo ha det - blir jo ikke for voksen for det! I fjor fikk den myndige samboer en legokalender, hvilket var veldig populært! Kjøpte en pakke Star wars-lego (eller no sånt) og delte den opp i 24 små pakker med tilhørende instruksjoner. Slik fikk han bygget litt hver dag, uten helt å vite hva sluttproduktet ble før et godt stykke ut i desember. Veldig smart!

Ellers så har vi planer om å banke en ved-leverandør på Flisa som leverte oss 20 sekker råtten ved!! Ganske irriterende, nå i disse fyrings-tider, og vi har vært flinke å skaffet oss ved - så er det bare dritt! Skamme seg!
 ...
Næmmen... haha!!
Nå ringte nettopp svigerfar, som også har kjøpt Flisa-ved, for å si at han hadde snakket med ved-mannen. Han var visstnok veldig lei seg og skulle komme til Oslo med et nytt lass :)
Når'n snakker om sola...
 
Ordner seg for bra folk vet dere.
Karma!

mandag 29. november 2010

Termin og lure-rier

Sånn ser man ut når man er fødeklar...
I dag skal vi snakke litt om termin, som nevnt i overskriften.
Jeg har termin i dag.
Også begynte jeg å tenke på ordet "termin". Hva betyr det? Først så tenkte jeg at det er jo så mye forskjellig som har dette ordet i seg; terminal (i betydning døende pasient og busstasjon (f.eks) og datautstyr), terminator (den dødbringende karakteren til Mr. A. Schwarzenegger) og termin i seg selv... i betydningen semester, betalingsfrist og selvfølgelig i forbindelse med svangerskap som er delt opp i 3 terminer og med en termindato.
Først så jeg ikke sammenhengen, kanskje fordi jeg er litt dum. Men når man skriver det ned, og ser på det, så står det jo klinkende klart! At termin betyr noe avsluttende eller en grense! 

...og slik går nu dagan....

Har som sagt termin i dag. Ha'kke skjedd noe enda. Trodde faktisk jeg skulle ha født til nå. Tiril kom jo 2 dager før. Kanskje det er pga kulda? Who can blame him? Sikkert varmt og koselig inni magen min, men må jo begynne å bli fryktelig trangt! Grøss... får helt klaus av å tenke på det.
Kanskje Klaus hadde vært et navnalternativ? Haha nei, det blir ikke det. Samboern holdt på å dette av stolen her, og ble nesten sint! Han er hjemme i dag, for Tiril er syk. Vært det hele helgen. Og jeg sitter jo bare på min lille kvist og kakler. Får visst ikke lov til å gjøre stort.
Skjønner jo det da - det er fornuftig. Blir jo sliten bare jeg går ut med søpla. Spare på kreftene er det jeg holder på med nå.
Voldsomt så glad jeg var i kursiv i dag da.
Kursiv er også et rart ord. Hva betyr det?
"fra mlat, av lat. scripta cursiva 'løpende skrift'"  (hentet fra www.ordbok.com )
Kjekt å vite. Tenk, i dag blir dere bittelitt smartere av å lese bloggen min!! ...bare hyggelig det :)

Jeg har jo nevnt lure-rier i overskriften min også. Det er jo et litt festlig ordspill som jeg har funnt på helt av meg selv!! Lurerier og lure-rier ikke sant? Get it? Hadde en lure-rie i går kveld, det samme hadde jeg kvelden før. Begge gangene skyndte jeg meg å legge meg for å se om jeg fikk sove noe, før jeg var skikkelig i gang. Men neida. Har sovet godt to fulle netter uten noen flere rier. Deilig det da.
Men de er litt teite. Får opp pulsen vår litt. Tenker jo "Shit, nå skjer det!" også kjenner vi at vi gruer oss litt, samtidig som det er godt at ventetida er over...
En annen litt trist tanke er jo at jeg syns disse lure-riene har vært skikkelig vonde, og det syns jeg NÅ! Før jeg er ordentlig i gang! De blir jo bare vondere og vondere...
Blæh.
Sitat jordmor: "Det er ikke hyppigheten på riene som sier noe om når du bør reise til sykehuset, det er intensiteten - hvor vonde de er. De skal være så vonde at du ikke orker å snakke."
Jippi.... 

Jaja. Skal ikke se bort ifra at jeg skriver litt mer etterpå. Fin måte å få tida til å gå på.
Syns det hadde vært litt festlig om vannet kunne gå jeg. Få et skikkelig SPLÆSJ! Sånn de får på film. Tøft....

fredag 26. november 2010

Den har kommet!

...lønna altså.
Haha, lite dere trodde det var babyen da!! Men neida, der har det ikke skjedd stort. Er like stor og tjukk enda. Men lønna er her, og det var bare nydelig! Så da kan jeg endelig betale siste rest av baksmellen, hurra...
Og overtrekket på mastercard. Og strømregning og husleie og lån og... hmmmm skulle hatt litt til julegaver også.
Er det greit at det blir dorullnisser i år folkens?
Neida, det er ikke så ille. Bare klager jeg. Det er ikke meninga. Dessuten så ramler det vel inn litt julelønn med halv skatt i midten av desember :) Alltid noe å se fram til!
Men "first things first" (forhåpentligvis da): Fødsel/nedkomst/kalving - kall det hva du vil.
Var hos jordmor igjen i dag. Alt ser bra ut. Han har lagt seg til rette, m.a.o. festet seg  med hodet ned. Så nå er det bare å hvile og spise i følge jordmor/coach.
Hun tar litt rollen som coach faktisk. Forteller meg hvordan jeg bør styre tankene (som en toppidrettsutøver) under fødselen. Ikke dvele ved det ev. vanskelige og vonde som har vært, men fokusere framover og være i øyeblikket og være fornøyd med det som har vært. Litt sånn: " Ja så ble det en våkenatt, men gudskjelov for at den er ferdig da!"
og "Yes, så var vi en rie nærmere mål!"
Hei og hå, her skal vi være positive!!
Har kjøpt cd med Beach Boys i dag også (måtte jo handle litt!) som jeg tenkte ha på fødestua. Litt gladmusikk :) Vurderer litt metal/hardrock også, for å motivere og gjøre meg tøff, eller er det bedre med rolig musikk så man slapper bedre av? Er jo selvfølgelig mulig med begge deler. Så da blir det vel litt Metallica og Kvelertak i god miks med f.eks. Nina Simone.
Jaja, nok fødesnakk.

Sitter nå med X-faktor i bakgrunn... Hvorfor er jeg alltid uenig med dommerne? De må da skjønne at jeg har alltid rett! Sist sa jeg at Post 4 suuuuger, mens dommerne roste de opp i skyene. Og de røyk ut - gud-skje-lov. De rett og slett voldtok Jokkelåta de "sang". Hørtes ut som karaoke på danskebåten. Nei, slikt vil jeg ha meg frabedt må vite!

Mmmm så et fat fullt av nonstop og seigmen på TV... så farlig godt ut! På tide å handle fredagsgodt!!
God helg folkens!
Får ruge jeg, mens dere er på julebord og fester og går ut og gjør allt mulig gøye ting. Bare så dere vet det, så skulle vi vært i bryllup i Stockholm i helgen vi!! Tenk å gifte seg når vi skal føde da... så egoistisk!!
Neeeeiiiiidaaaaaaaaaa!
Til lykke Kim & Erik - kjærligheten lenge leve!! :)
Hipp hipp HURRAAA!

tirsdag 23. november 2010

Nei, har ikke født enda!

Uke 39 og 4 dager. Ingen tegn på fødsel enda. Men jeg er klar! Bring it on!
...eller kanskje ikke akkurat nå- Er litt sliten. Har rydda litt og lekt med Tiril, da blir man fort sliten gitt!
Men babysenga er redd opp, babytøy er vasket og brettet, sykehusbagen er nesten ferdigpakket...
Også har jeg kjøpt inn masse godt som jeg kan prøve å proppe i meg mens jeg har rier. Sist prøvde samboeren desperat å få i meg noen nøtter og eplebiter. Herregud så tungt det var å få ned noe! Også kom det bare opp igjen... Håper det går bedre nå! Har sjokoladepudding, nudler, rettikoppen, troika, l'amore joghurt, jazz-epler, bananer, sjokolademelk, sukkererter.... har jo nok til å ligge å føde i en uke!

I tillegg til å vente på baby, venter jeg desperat på lønn. Den kommer rundt termin den og (henholdsvis 28. og 29. november) Vet nesten ikke hva jeg gleder meg mest til! Sjekket kontoen i stad: "Disponibelt beløp på konto er.... 37 kroner". Ganske stusselig. Er ikke overtrekk da. Det er jo noe....
Men jeg gjorde noe lurt i forrige uke! Samlet sammen ting og tang vi har kjøpt på Ikea og ikke fått brukt for (mye hyller og slikt), rasket sammen alle kvitteringer jeg fant fra samme varehus og håpet de gadd å ta det tilbake etter at det hadde ligget og støvet ned i eskene i boden en stund.
Og jada! De er jo så greie! Ble kvitt masse dårlig samvittighet og fyllt opp lommeboka med rundt 1600,-!! Juhuu!
Og hva gjør man så?
Jo, man shopper så klart! På Ikea. Men brukte ikke alt da... litt lys og servietter med julefarger - m.a.o. det obligatoriske. Og en ramme, så jeg fikk laget en superfiffig løsning til å henge opp øredobbene mine - inspirert av en venninne i barselgruppa :) Veldig fornøyd med den dagens gjøremål: kvitt søppel, handlet og fyllt opp lommeboka - 3 ting på en gang!

Veldig fint med barselgrupper forresten. Var superheldig med den jeg var i med Tiril. Krysser fingrene for at det blir like hyggelig neste gang! En god venninne derfra er fotograf og er så grei at hun skal ta noen bilder av meg i morgen. Så jeg får knipe til torsdag ihvertfall! Vil veldig gjerne få gjennomført det... hun er så flink, tror det kan bli veldig kule bilder :) Legger de sikkert ut her, om vi får det til.


Var på babysvømming i går. Var vel siste gang jeg badet med Tiril på en stund... Men det var veldig gøy - somm alltid. Fikk tatt en del fine bilder og videoer, har fått disp til å vise litt til dere :) Er hun ikke søt og flink og tøff?! Gøy å se at hun koser seg sånn i vannet.

Er det lov å henge opp julestjerne i vinduet snart? Det er så koselig! Syns det er litt hyggelig med denne kalde, mørke tida jeg. Sitte inne i joggebukse, tenne lys og kose seg med druer og te, surfe og se TV og tenke på hvor heldig man er som er inne og er varm og ikke ute og fryser. Og snart kan jeg drikke gløgg... namnam! Gleeeeeedeeeer seg!!
Og nå kom nettopp samboeren og istemte med meg. Han liker jo kulde, men det er også deilig med at det ikke er så mye folk ute - ergo er det mye mindre bråk (vi bor jo rett ved en volleyballbane), Mørkt ute og lunt inne.... 
Men julegaver ligger jeg etter med... får bli handling med baby på slep. Tenk for en tøff start på livet: rett inn i julehandelen!! Også for en gutt også da... Stakkars, han kommer til å bli helt nevrotisk. Kanskje jeg skal satse på litt netthandling? Noen som har noen nettsider å anbefale for det? Må jo også få tenkt ut en ønskeliste... Til barna er det lett: Tenkte bli flinkere til å bruke ulltøy, så det trenger de. Og Tiril ønsker seg duploklosser, tre-puslespill, bøker og byggeklosser.Verre å tenke ut noe til seg selv... Har det altfor godt vettu!

Jøss, så mye jeg klarte å rable ned... Den ene tanken tar den andre. Jaja. Er jo godt mulig det blir en stund til neste gang jeg skriver nå da. Hadde vært kult om jeg orket skrive litt når jeg er i gang med rier! Jeg vil prøve på det. Men kan ikke love noe.
Nå har vi forresten fått den nye kanalen Max. Har sett at det går en serie der: Spartacus, som ser ut som skikkelig husmorporno på reklamen! Må sjekke ut den :) Det kræsjer med Grey's Anatomy, men hva har man vel Get-boks for?
Kos dere i novembermørket, og husk å bruke refleks!!
Og veldig hyggelig om du har orket å lese helt hit. Klapp på skulderen! . og klem fra meg.

....Også er det vel på tide å forandre layouten litt snart? Passer ikke med grønne blader nå!

onsdag 17. november 2010

Det nærmer seg...

12 dager igjen til termin.
Point of no return er passert for leeeeenge siden. Er bare nedtelling nå. Lading av batterier.
Vært "flink" i dag. Har ikke gjort stort gitt! Dagens prosjekt er å gå på den siste gravid-yoga timen. Og kanskje pakke ferdig sykehus-bagen. Har allerede lagt fram kamera, brystpumpe, amme-BH, ullsokker, ekstra batterier... klær og toalettsaker får vente til riene kommer. Jeg bruker det jo!

Det er så rart at jeg snart skal føde igjen. At Tiril skal få et søsken... Det går liksom ikke opp for meg!
Men jeg gleder meg :) Hadde besøk av en venninne i går med ei fem måneder gammel, nyyydelig lita jente. Ble jo helt babysjuk! Da er det litt deilig å vite, at snart har jeg et bittelite nurk å kose med :) Hurra!
Enn så lenge er det masse kosing med storesøster.
Hun våknet tidlig i dag (05-etellerannet), men vi koste oss i over en time med å ligge og slappe av i saccosekken. Veldig deilig :)
Tror hun kommer til å stortrives som storesøster. Hun går rundt og koser bilder av babyer i blader og er helt tullerusk etter dem! Hihi.

Lillebror er fortsatt navnløs. Vi klarer ikke helt å bli enige om navn denne gangen.  Har vel lagt det litt på is til vi ser hvordan han ser ut... Det er jo en viktig avgjørelse! Plager meg litt at vi ikke har noe, men men... Han blir vel hetende noe til slutt.

Så bortsett fra det, så begynner vi å bli klare! Kanskje jeg skal skru opp senga hans i dag? Jeg har klart å holde huset ryddig (stolt!) og klær i størrelse nyfødt ligger klart i skapet hans. Kanskje jeg skal legge noe i sykehusbagen? Ja det må jeg jo.
Ok, da gjør jeg det da. Uæææ så rart! Begynner neste å grine jeg! Blir mye følelser og hormoner som virrer rundt! Pust inn - pust uuuuuuut....
Må gå å snyte meg - hadet!

mandag 15. november 2010

Tv'en - min venn i nøden

Åh hurra, min søppel-TV-favoritt Top Model er i gang igjen! Og i dag er det make over... Toppers! Da blir det radikale forandringer, snørr og tårer! TV-underholdning på høyt nivå! Og nei, jeg er ikke ironisk, jeg digger faktisk dette showet.
Ypperlig timing også. Kroppen er ikke helt på min side om dagen. Ryggen verker, hoftene skrangler, har menstruasjonslignende smerter (nei det er ikke rier!), lyskene lager trøbbel... Med andre ord, det er helt okey med novembermørke og Top model på TV.

Og det er jo ikke bare Top Model som blir fulgt med på! Å neeeeii!  Lista blir bare lengre og lengre.... Robinsonekspedisjonen (på søndager er det forresten masse fint som går! Kan de ikke fordele det litt utover? lørdag er jo en virkelig nitrist TV-dag. Som om man skal straffes for at man ikke er ute og "maler byen rød", men heller jobber med rompeavtrykket i sofaen... Gudskjelov for Get-boksen!!)
Men tilbake til lista: Gyldne tider, The Event, Storbynatt, Greys Anatomy, Hellstrøm rydder opp, Sex & singelliv...
Dette fremstår vel kanskje som litt trist, men det får bare være. Vi snakker om en begrenset periode. Så det så.
Men nå må jeg runde av. Det begynner snart!
Ha en super uke! Og gå forsiktig! Skikkelig glatt nå, gikk nesten på trynet i dag tidlig. Huff og huff... Er jo bare å føre opp på lista over gamlis-tingene som trenger seg inn i livet mitt om dagen: brodder! Kommer jo nesten ikke opp bakken til barnehagen uten. Men jeg har det ikke altså. Noen prinsipper må man ha!
Hadet!

fredag 12. november 2010

Nedtelling

Jepp, da er vi i uke 38. Nedkomst nærmerer seg faretruende fort. Hver dag fyker forbi og bringer oss stadig nærmere status "Kjernefamilie". Er vi klare? Langt ifra.... Er jeg klar? Jaaa, begynner å bli klar for å få kroppen for meg selv igjen, selvom det er veldig koselig å ha selskap da. Det er vel antagelig siste gang jeg har en bebis i magen. Og denne bebisen er høyst tilstede! Han sparker og snur og vrir seg som bare det!
Var hos jordmor i dag, og først trodde hun at han hadde snudd seg igjen! Men vi fikk det dobbeltsjekket og konkluderte tilslutt med at han ligger riktig, men at han fortsatt ikke har festet seg.
Så nå får du bli der, lille tullebebis!!
Bildet tatt i dag. Begynner å bli bra størrelse nå!
I mellomtiden  får jeg pese meg rundt, grue meg hver gang jeg skal ta på meg sko, løpe på do hver time og klø meg litt på magen og tenke på han lille som er der, rett under håndflatene mine. Så nær, men likevel så langt unna...

Gleder meg til jeg kan gå med litt normale klær igjen!! Og kanskje kjøpe nye?! Og drikke vin og spise brie!
Sitter på trikken gjennom Grünerløkka etter å ha vært på gravigyoga og titter på alle som er ute på bar og restaurant og drikker og spiser og koser seg.... Så vannvittig deilig det ser ut! Føler meg som Piken med fyrstikkene som klemmer nesa si mot vindusrutene og lengter etter noe hun vet er uoppnåelig... Men ikke så mye lenger nå!!

Er vel lurt å prøve å hvile så mye som mulig nå, før det braker løs. For hvordan er det å ha to barn egentlig?? Det blir sikkert litt sånn: "Jeg trodde jeg hadde det travelt før, når vi "bare" hadde ett barn, men !! Herregud, jeg visste ikke hvor rolig jeg hadde det før, nå har jeg aldri tid til meg selv. Ammer jeg ikke den ene, må jeg skifte bleie på den andre... og blablabla!"
Jaja. Vi får se.
Blir koselig å ha et lite knøtt igjen da. En sånn koselig liten bylt som bare ligger der og knirker og bruker bittesmå bleier.

Bleier blir ihvertfall ikke noe problem! Det er jo fantastisk for oss småbarnfamilier med denne bleiekrigen. Det tyter bleier ut av alle skap og skuffer her, så nå er det bare å bæsje barn!!

Vi har hatt foreldresamtale i barnehagen! Nå begynner vi jo å bli litt vant til å gjøre sånne voksne foreldreting, har jo vært på foreldremøte tidligere. Så dette tok vi på strak arm. Regnet vel med å bare får bekreftet at vi har verdens herligste lille jentepus, og det fikk vi jo og! Hun trives og er snill og leker og prater og danser :) Herlig å høre andre skryte av barnet sitt... Også er det så fint med en blogg, for da kan jeg skryte videre!

God helg folkens!!

mandag 1. november 2010

Leilighetsrehabilitering!!


Min kjære og jeg begynte vinteren for ca 2 år siden å pusse opp leilgheten vår på Torshov. Vi hadde først bare tenkt å pusse opp det ene soverommet. Tenkte fjerne strietapeten og legge ny, og fikse taket litt. Men det ene tar jo som kjent det andre. Vi begynte å rive av strie, og det fulgte jo med masse annen tapet, vi så at vi burde fjerne listene, kanskje ta gulvet også da?
Og hva med å flytte døråpningen når vi først er i gang?
Min kjære hadde lenge tenkt på å rive ned veggen mellom stue og kjøkken, så da bestemte vi oss for å gjøre det også. Ja, vi bestemte oss vel for å like godt ta hele leiligheten nå som vi hadde sjansen. På den tiden leide min sambo leiligheten rimelig av sin mor, og vi bodde i min 2-roms i Gamlebyen.
Det er lang vei til å i det hele tatt begynneoppussing. Først må det pusses ned...
Herregud for en megajobb!! Det er mye mur og stein og støv i en vegg gitt!! Og alt skal fjernes og kastes.
Vi fjernet et par tullete kott, for å gjøre barnerommet større, rev ned hele kjøkkenet og bygde nytt. Fjernet gamle gulv og slipte oss ned til de orginale treplankene, slipte bort maling på gamle dører, reparerte, sparklet og malte taket, innstallerte helt nytt elektrisk anlegg, rev ned badet og bygde et nytt og større, nye lister over alt, kastet ut den gamle kaminen og installerte ny vedovn.... har jeg glemt noe? Med andre ord: en skikkelig totalrehabilitering!
Værsågod, her er noen før og etter bilder:

Vårt nye fjonge kjøkken!

Rester av den gamle romløsningen, før vi bygde ut dusjnisje der kjøleskapene står


Min stakkars sambo fikk drittjobben med å slipe gulv med masse avrettingsmasse!

Sparkling av tak, en evighetsjobb!! Og nå sprekker det opp igjen..
Riving av døråpning mellom stue og gang


Bilde tatt fra inngang til Tirils rom. Vi lagde skap til venstre, veggen og døråpningen til kjøkkenet (rett frem) ble revet til fordel for dusjnisje

Gulvet fra Helvete!! Kjøkkengulvet var spikret fast med en zillion spiker! Why???

Camilla mot Gulv. Jeg vant til slutt! For ryddighetens skyld; bildet er fra kjøkkenet...

Ut å bære hjem plank som skal bli nytt gulv der det en gang var en vegg. Ble mye "sår" rundtomkring i leiligheten som måtte repareres etter rivingen..

Sliping av stuegulv. Ny planke er lagt ned der veggen en gang var.

Slik er inngangen til badet nå


Dusjnisjen, der inngangen til kjøkkenet en gang var

Stue, inn mot kjøkkenet hvor vi har en barløsning
Ja, det var en smakebit. Har flere bilder, og vi er jo enda ikke heeeelt ferdige. Alltids litt småplukk igjen. Vil få litt mer farger i hus, litt mer hyller og bilder... men det er jo bare kosearbeid.
Også har jo samboern begynt å pusse opp kjellerboden og da... Gud forby at man skulle bli arbeidsledig!!
Må innrømme at det er herlig å ha en handymann. Vi har gjort alt selv, bortsett fra det fagfolk bør gjøre, som det elektriske og bygging av badet.
Og man må ikke glemme all den gode hjelpen vi har fått av familie og venner. Vi hadde aldri blitt ferdig i tide uten den hjelpen. For tenk, vi flyttet inn kun to uker før Tiril ble født!!
Det er godt å være i hus nå, og nå kommer snart nr 2.... Snakk om effektivitet!
Puh....

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...