fredag 28. januar 2011

Hva er galt med TV2?

eller verden generelt!?
Har den gått helt fra konseptene? I mitt hode er det hårreisende at man på nyhetene på God morgen Norge viser at en 17 år gammel gutt blir skutt og drept!
En ting er at jeg i all min følsomhet setter kaffen i vrangstrupen og får litt vondt i magen, men hva med alle barna rundtomkring som sikkert får med seg dette??
Er det liksom greit å vise kl 8 om morgningen? "Værsågod, her kjører vi ikke noe sensur eller advarer mot sterke scener, her får du drap servert til frokost."
Har vi blitt så avstumpa? Blir helt deppa jeg.
Og ikke nok med det.
Da bomba smalt i Moskva viste de jo også en amatørvideo fra åstedet rett etter at bomba smalt. Man kan jo bare gjette seg til hva de klumpene som lå rundtomkring var... Man hører fortvilte rop, ser blodige mennesker... Det er forsåvidt  greit å vise død og elendighet, men kanskje ikke før sent på kvelden... også bør man vel advare om sterke scener! Hva skjedde med å gjøre det?
Jeg trenger ikke å se på direkten at folk blir drept jeg... Det preger meg og jeg blir gående og gruble på det resten av dagen. Jeg husker jeg så et sort-hvitt klipp fra Vietnamkrigen da jeg var liten (nå hørtes jeg veldig gammel ut..) hvor en stakkar ble skutt i hodet. Det biter seg fast. Jeg tenkte mye på dette da jeg var liten. Og gjør det enda! Er jeg overfølsom eller?
Kanskje bra jeg ikke fikk reist til Afrika og reddet verden. Hadde vel blitt helt frynsete av all elendigheten...


Man sier jo at det er en sammenheng mellom depresjon og nyheter. Man blir rett og slett deppa av å se på nyhetene! Derfor heier jeg på tegneseriene og håper på et langt og lykkelig liv!


Og helt til slutt: Kan vi slippe å høre mer om Marie Amelie nå!!?? Herrrrrreeeeguuuuuuuud! Jeg syns den saken er så kvasi at jeg har ikke ord!!! En eller annen stilte spørsmålet: "Hva om vedkommende var en mann med bart fra midtøsten? Hadde vi ropt like høyt da?"
Når ble det plutselig så viktig med ei ressurssterk dame som kommer håve inn penger på boka si? Kan hun ikke bare giftet seg med kjærsten sin da, så kunne hun fått bli. Blæh. Da fikk jeg gulpet opp det, og lover å aldri nevne det igjen.
God helg til alle dere!

søndag 23. januar 2011

Man forandrer seg

...når man har fått barn.
Ingen tvil om det.
Kroppen blir litt mykere og fremmed, men det har jeg valgt og overse enn så lenge. Speiler meg lite om dagen gitt! Ikke at jeg har stått i underbuksa og speila meg så mye før, men nå har jeg nesten ikke peiling på hvordan jeg ser ut. Jaja. Godt det er vinter.

Men jeg tenkte i grunn mer på det mentale plan. Eller det følelsesmessige. Har blitt så veldig følsom da gitt!
Jeg har sett litt på programmet Jordmødre på NRK. Og hver gang et barn blir født i serien så sitter jeg og griner. Og det blir vel født en 3-4 barn i hver episode, så det blir litt sipping...
Og jeg makter ikke å se krim lenger! Eller noe realistisk skummelt eller ondskapsfullt på TV. Plutselig oppfatter jeg det som helt perverst å la seg underholde av sånt! Jeg så jo på det før, men nå er det ikke snakk om!
Jeg kan se sci-fi, splatter og tja, hva skal man kalle det... gla'vold?  For det er så urealistisk. Har jo fulgt med på Spartacus, som var en svært blodig affære, men det satt jeg jo nesten bare og smilte av. Det var jo så teatralsk, tydelig animert og overdrevent! Dere ser forskjellen ikke sant?

På Get-boksen min har jeg hatt opptak av Varg Veum som gikk på TV for 100 år siden. Bestemte meg for at jeg endelig skulle prøve å se litt på det, men det handlet jo om ei lite jente som var drept!! Sletta resten jeg. Det ødela hele dagen for meg. Syke syke folk som lager sånt da!

Og tenk på de udyra som av noen foreldre som har misbrukt sine egne barn i Alvdal!! FY! Jeg har ikke ord. Æsj.
Kan ikke lese nyheter heller... Er jo bare elendighet. Gangner jo ingen at jeg leser om voldtekter og drap og ulykker og tragedier... Så for meg går det med andre ord fort å lese gjennom nyhetene på nett. Skumleser overskrifter og går fort ned til dagens Wulffmorgenthaler. Var forresten en sykt morsom en der her om dagen:
Hihi :) priceless!

Leser jo som sagt om Hjalmar Johansen i boka "Den tredje mann"... og vet dere hva? Amundsen var jo en drittsekk! Vet det er Nansen og Amundsen-år i år, og at han er en nasjonalhelt, men han var like fullt en selvopptatt jævel.
Nå griner min lille Hjalmar, er vel tid for mat igjen da.
Ha en god uke!

fredag 21. januar 2011

Beklager

...til alle mine fans at jeg er litt sløv til å skrive om dagen. hver gang jeg prøver å skrive noe, så blir det bare om bleier og babyer og sånn. Det finnes vel en grense for hvor spennende det er å lese om det i lengden...
Også må jeg begynne å ta bilder av noe annet enn barn!
Men på den annen side: det er jo det jeg ser! Det er min verden. Så da blir det litt barn og sånn nå og da!
Kikker bort på peisen som er sørgelig svart... prøvde å fyre i stad, etter alle kunstens regler som jeg har lært  av min nevenyttige altmuligmann. Men akk. Jeg får sitte her og fryse og tenne noen stearinlys istedenfor.
Tassen ligger og sover og sover. Sovet i nesten hele formiddag! Så er han vel våken i hele kveld da... jaja. Burde jeg vekke han?
Han er visst relativt navnløs enda. Relativt fordi vi tester ut navnet Hjalmar.
Mange syns det er et tullenavn og mener han kommer til å bli mobbet. Men det er jo bare fordi man ikke er vant til det! Hør på det da: H J A L M A R  Klinger bra egentlig. Jeg har brukt lang tid til å venne meg til navnet, men nå liker jeg det mer og mer. jeg har også lånt boken om Hjalmar Johansen. "Den tredje mann" på biblioteket for å lære litt mer om mannen min sønn kanskje vil bli oppkalt etter.
Og jeg må si at Hjalmar Johansen var en skikkelig tøffing!! Boka er kjempebra. Å bli oppkalt etter denne helten er ikke så dumt. Om lille Hjalmar blir brøkdelen så tøff, så er jeg fornøyd :)

"Ja, nå må De skynde Dem, ellers blir det for sent!"


Hjalmar i sitt rette element.

Hjalmar Johansen
Hjalmar Myhrvold, polfareren
Han sloss med isbjørner (se bildet over) og reddet livet til kameratene sine. Han gikk til både Nordpolen og Sydpolen med henholdsvis Nansen og Amundsen. Også var han landets beste turner i en periode, så nå, min sønn, vet du hva du skal begynne med!
Hehe, neida... men jeg har alltid ment at turn må være supert å gå på for barn. Morsomt og man får god kroppskontroll.
Men vi får se. Kan jo godt være at han blir en skikkelig nerd også...

Var på 6-ukers kontroll hos lege nylig, og han mente Hjalmar kom til å bli en stor kar. Han veier 5660 g allerede. Fortsatt forkjøla, men eller alt vel.
Jeg får legge inn et bilde til så dere får se hvor vidunderlig skjønn han er!
Hallå damer, gi meg noen år så blir jeg en skikkelig hjerteknuser!
Tiden går så fooooort! Må egentlig gå å hente storesøster i barnehagen. Hun er jo ikke akkurat lei å hvile øya på hun heller da...
Tiril i kåpe og hatt som mormor sydde til meg og søstra mi.
Det var alt jeg rakk for nå! Kom gjerne med kommentarer...
Og dere; GOD HELG!!

onsdag 12. januar 2011

Bare litt oppdatering...

Mine dager som eremitt-mamma er snart over.
Til uka skal jeg møte barselgruppa mi og det blir 6-ukers kontroll for meg og tassen. Med barselgruppa begynner mer aktive dager: lunsjer, babysang, mor og barn trim (MÅ begynne å bevege på denne pudding-kroppen snart!) og kanskje tilogmed babykino en gang i ny og ne. Det sa jeg sist også, uten at det ble noe av.
Vi har begynt på babysvømming igjen med Tiril, til stor begeistring for vår lille badenymfe. Hun vil helst svømme og bade alene og dytter seg vekk fra pappaen, det er bare det, at det går så innmari dårlig... Hun er flink i vannet, men å svømmeferdighetene er ikke helt på plass enda.

Er veldig spent på min nye barselgruppe... Håper jeg er like heldig med denne som med den forrige, hvor vi alle kom godt overens. Skal vel litt til for å ikke komme overens da.
Så kan vi igjen dele våre historier om fødsler og rier fra helvete og amming og annet aktuelt husmorstoff som hva vi skal ha til middag osv. Det blir hyggelig :)
Og så må man åpne sitt hjem for en ny gjeng. Og da må jeg jo nesten shine litt opp her! Kjekt å få besøk av og til, det er da jeg får ryddet!
Plagsomt med denne flink-pike-stemmen i hodet som hele tiden sier: "Nå burde du jo vaske klær, eller gulvet. Og hva med å ordne i bilderotet ditt? Eller se over forsikringene? Istedenfor så sitter du her og kaster bort verdifull egentid på å glo på laptop'en din... Nei og nei, hva skal vi gjøre med deg!?"
Jaja. Det finns verre ting å gjøre. Kunne ha sittet og proppe i meg snop og sett på Glamour.
Men det gjør jeg ikke! Men ser MYE på TV. Amme-TV kaller jeg det. For hva skal man gjøre når man sitter der med arvingen på puppen? Glo i veggen?
Og siden jeg ammer mye, blir det ditto TV-titting. Ferdig mit das.

Poden har hatt mellomørebetennelse. Litt guffent, for han hostet så fælt, ble jo helt blå i ansiktet. Men han er bedre/ frisk nå. Og godt er det. Må bare få inn litt gode rutiner på spising og soving... han styrer løpet veldig nå. Vanskelig å kontrollere disse små sjefene på 5 uker! De vet hva de vil, og når det skal skje! Som nå f.eks. Nå vil han vel ha mer mat nå...
Første gang lillegutt tar flaska på nyttårsaften! Flink gutt :)
Ja ja, mamma kommer!
Legger forresten med et bilde fra Nyttårsaften, bare for å sprite opp innlegget litt...
Gotta go!

tirsdag 4. januar 2011

HÆ! Hvordan er det mulig??

Alle de bra seriene går samtidig på samme dag!! Hvordan klarer TV-folka det da? Dumminger...
Serien "The Pacific" begynner i dag og jeg tenkte jeg skulle sette den på serieopptak på Get-boksen. Men den tar jo allerede opp Grey's anatomy og Spartacus! Så da ville den ikke det. Og jeg tror ikke jeg kan ta opp to ting og se på en tredje samtidig... Men det finner jeg vel ut av i kveld.
Åååååh alle disse store problemene man møter hele tiden! Slitsomt altså...

I dag er første hverdag for oss. Husbonden er på jobb, storesøster i barnehagen og jeg og knerten passer fortet. Klokka er snart to og jeg er fortsatt i morgenkåpe... Får pelle meg i dusjen snart, men har spist frokost da! Det er jo fint.
Kom litt sent i gang i dag for det ble en litt strevsom kveld og natt. Knerten slet nok med luftsmerter og var ikke spesielt lett å roe... Vi dormet vel utmattet inn rundt klokka 3 i natt.
Nå må jeg da ha lært leksa mi! I jula skjønte jeg at å spise surkål og kålrabistappe var en relativt dårlig ide. Nå har jeg lagt løk til lista. Jeg har jo vært i denne situasjonen før, men er visst som en nybegynner igjen. Utrolig hvor man sløv og glemsk man blir av å være hjemmeværende føde/ammemaskin. Skremmende.

Knerten er forøvrig fortsatt bare knerten... Har funnet opp et nytt ordtak: "Kjært barn mangler navn" Haha... veldig dårlig spøk. Er lei av å kalle han bebs, knerten og lille promp. MEN DET ER SÅ VANSKELIG!!
Det blir bare vanskeligere og vanskeligere. For det er jo litt sånn at når man har fundert og vurdert og veiet en ting fram og tilbake og opp i mente, så blir man stående litt fast. Man blir helt blind og får beslutningsvegring.
Blæh.
Har lånt navbøker på biblioteket, vi har skrevet lister... det neste nå er å skrive navn på lapper og trekke - og det er lov å skrive et favorittnavn på flere lapper. Så får vi se. Det er liksom ikke no som sitter ordentlig!
Men nå MÅ jeg dusje før prompen våkner.
Ønsker dere en god uke, så får jeg håpe det løser seg så jeg får sett alle TV-seriene mine i kveld ;)

søndag 2. januar 2011

Happy new year...

I seng kl 01 og våken igjen fra kl 0410...
Kjempetoppers med små søte gullunger...
Jaja, er vel en del av "pakka". Helt fra jeg var relativt liten og satt barnevakt for småsøstre, er det dette jeg har grudd meg til: å måtte stå opp grytidlig hver eneste dag så lenge barna er små! Det er jo egentlig helt umenneskelig for et menneske som lett kan ligge til kl 11. Har faktisk tenkt mye på det...og fundert om det å bli foreldre er som å være barnevakt 24/7. Men det er det gudskjelov ikke. Det hadde vært umennesklig!!
Men morgentimene går faktisk merkelig fort. Etter forgjeves forsøk på trøsting, sto jeg opp med størstegullet kl 0530 eller noe. Og nå er jo klokka over 7! Vel... tiden har kanskje ikke flydd avsted, men det går forover ihvertfall. Tenker det snart er tid for vaktskifte, så går jeg og legger meg igjen.

Men nå må jeg følge med litt her: noen driver og heller ut vann på bordet og gnir grøt utover duken... hmmm. På tide å vaske duken ser jeg. Jaja, orker ikke stresse med det.

Døgnrytmen blir jo litt spennende av å ha to små barn. Sent i seng, fordi jeg må amme ferdig lilletassen. Så er det jo som regel litt amming om natta, og nå har altså storesøster begynt å våkne i 4-5 tiden. Hun pleier å sove, men det er vel flere tenner på gang (noe vi konkluderer med hver gang det er noe avvik fra rutinene). Men dagen starter jo uansett rundt kl 07 pluss-minus. Så er det formiddagslur fra ca kl 11, og da er det fristende å ta igjen for litt tapt søvn. Så sover man kanskje en time eller to, og står opp i 13-tiden og føler at dagen bare har gått - til tross for at man var oppe i otta.
Huset ser ut som et bombenedslag, man glemmer å mate og man glemmer å spise og klør seg i hodet over hvorfor man har kort lunte og barna skriker.

I forrige innlegg skrev jeg jo hvor fantastsik det var med familielivet. Og det er jo det. Jeg tror klokkeslett for når jeg skriver har litt innvirkning på vinklingen her. Nå er klokka snart 0730, og forrige innlegg skrev jeg vel på kvelden, mens barna sov og det var fred i huset og man kunne lene seg tilbake og gomle på en trokia.

Der ja! Nå grines det fra lillebror også! Signalet for vaktskifte! Ikke meg imot nå: betyr at jeg kan legge meg og amme, mens far i huset må ta seg av denne grøtgrisen på min venstre side.
Morn igjen.

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...