lørdag 26. februar 2011

Hva er vel mer irriterende

...enn en bomtur til IKEA på en LØRDAG!!
Det er jo galskap og utrolig klønete av ei som er hjemme hele tiden, og finne på å dra på dit en lørdag... Fikk bare lyst å skyte meg i hodet.
Også jeg som hadde den BESTE  parkeringsplassen i gata! Den rett utenfor porten! Når man har den plassen, så kvier man seg for å kjøre noe sted i det hele tatt. Der er det jo måkt også. For det er langtifra tilfellet med de fleste gatene her på Torshov. På vestkanten har de sikkert måkt overalt. Sånn er det alltid...

Men jeg fant ut at jeg skulle kjøpe de hvite magnettavler til den nye arbeidsplassen min i dag. Vil jo så gjerne få den ferdig. Sambo har lekt drømmemann igjen og snekret opp hyller til meg. Skikkelig customized arbeidsplass med max utnyttelse av plassen. Er veldig fornøyd! Vil dere se bilde av hvordan det er nå, sånn nestenferdig?
Midt i her, skal jeg ha magnettavle, så jeg kan skrive og henge opp ting jeg må huske. Så da ble det Ikeatur da. Og av ALT som de har på Ikea, hva tror du de manglet i dag? Hvite magnettavler.
Kan da ikke være karma?? Jeg er da så snill!? Men man kan jo begynne å lure.

Før jeg dro på ikea var jeg på den nye Stoff og Stil butikken for å kjøpe stoff og mønster til tigerdrakt til Tiril. Og hva var det de ikke hadde?? Selvsagt... mønster til tigerdrakt. Men jeg kjøpte stoff (som i tekstil) og røsket med meg katalogen, så nå må jeg sy ut i fra dette bildet:

Lykke til til meg.
Kjøpte stoff (fortsatt tekstil) til å trekke om spisestuestolene også. De er hvite, og det er så upraktisk nå man har småttiser. Tenkte det kunne bli fint med ensfargede seter i forskjellige farger. Vi trenger litt mer farger her så... jeg endte opp med dette:
Tar bare og stifter det rundt setet. Skulle være en smal sak.

Stakkars Hjalmar som måtte være med meg ut i dag. Tror ikke han syns det var så kult. Så han fikk leke litt i lekegrinda som vi har satt opp igjen. Da ble han litt gladere igjen :) Se så glad han er!
I går var jeg på babykino for første gang, sammen med Hjalmar og en nabo. Vi så "Jeg reiser alene". Den var ganske morsom, passet bra som babykino. Men igjen slo karma til (hva har jeg gjort galt?!?!)
Hjalmar sov og alt virket så bra før filmen begynte, men så kom det plutselig VELDIG høy lyd på! Flere barn begynte å gråte, men Hjalmar så upåvirket ut (puuuh). Men de hadde tydeligvis tekniske problemer, for det kom ingen film. Det drøyde og drøyde, og flere gikk for å høre hva som skjedde. Til slutt begynte filmen, men uten lyd! Herregud..  men kom til slutt lyden også på, men da gadd de ikke gjøre noe med lyset. Det skal visst ikke være helt mørkt på babykino, bare dempes litt. Men vi så film i fullt opplyst kinosal... Jaja. Og et kvarter uti filmen så våknet selvsagt Hjalmar. Da hadde vi jo vært der en time allerede...Det gikk rimelig greit, men det kunne ha gått så mye bedre. Har jo ikke vært på kino siden jeg så Avatar tror jeg, så hadde vel fortjent en bedre kino-opplevelse... Ringen kino: jeg er IKKE imponert!
Men en erfaring rikere, det er jeg jo.

Og i dag kunne jeg vært på teater og sett Fanny og Alexander, men så nekter poden å ta flaske. Så da så. Da får jeg blogge i stedenfor. Det er jo ganske gøy det og da.
Lurer på om Northug vinner i morgen jeg? Eller har han det bare i kjeften? Håper Pølsa vinner jeg!
Men hva har de tenkt, de som arrangerer VM? Var det noen stakkars lesere som brukte dagen på å stå i kø istedenfor å se Marit vinne i dag? Så på nyhetene at arrangørene sa de ikke hadde tenkt på at det ville komme flere publikummere på lørdag enn på torsdag og fredag... HALLO!!?? Er det mulig!? Hva tenker de med? ALLE skjønner vel når folk har fri fra jobb, så blir det også flere folk i kollen! Blir helt matt jeg.
Overbetalte jævler. Sikker på at jeg hadde gjort en bedre jobb! Men spør de meg?? Neeeida.
Håper de har skjerpa seg til i morgen.

Hadet!

onsdag 23. februar 2011

Pingviner og andre viner

Jeg har tidligere vært inne på hvordan kroppen forandres under og etter graviditeten. Jeg reside... revid... hmm...restitueres (?) stadig, og er neeeesten tilbake på matchvekt, men med vekt fordelt på litt andre måter enn tidligere. Vel, vel.
Men også håret får gjennomgå. Jeg nærmer meg tre måneder post-fødsel, og i følge frisøren jeg besøkte i dag så er det DA det begynner å bli tøft å være hår. Eller kvinne med hår om du vil.
Under graviditeten satt håret som spikra fast. Trengte ikke tømme sluket på badet for hår en eneste gang! Det bare rett og slett datt ikke av noe. Hvorfor kan det ikke alltid være sånn??
Men nå derimot. *sukk* Nå er det bare elende. Det begynte med at jeg stusset litt over de lange, lyse hårstråene jeg stadig fant rundt omkring i huset. Det blir vel litt feil å si at det dessverre ikke var samboern som har fått seg en blond "venninne", men det er min egen manke som har begynt å forlate meg.
Hårballen som ligger igjen i hånda etter at jeg har gredd meg blir større for hver dag.
Snart kommer vikene.
For det er der det forsvinner. I vikene, og hårfestet rundt hodet generelt. Eller, det er der det syns best ihvertfall.
Klippehopperpingvin

Meg
Det var slik ved forrige gang. Mistet MYE hår, og hårfestet fikk en litt annen løype. Så nå har jeg i lang tid sett litt ut som en Klippehopperpingvin (se bildet).
Nuvel. Dette fjonet detter vel av igjen snart. Livet går i sirkler.
What else is new?

Jeg drikker viiiiiin :) Bare bittelitt, for min venn Hjalmar er ikke like glad i flaska som sin mor. Nyter et lite glass av en nydelig og dyr vin i dette øyeblikk, som heter Baron De Ley, fra Spania. Den er nesten 100,- billigere på taxfree enn på polet, så er du ute og reiser, så kjøp den! Kraftig, rund og god, akkurat som jeg liker dem! Vinen altså.
Perler for svin 
Hjelp oss, Dr Brown!
Har investert i en ny type flaske med mindre tut til minsten, med håp om at han syns den er bedre å sutte på. Vi får se... kommer tilbake til hvor vellykket det eventuelt var.  Er det ellers noen som har noen gode tips kanskje?

Har sydd ørlite grann siden sist. Vi trengte sårt å beskytte bordet  mot vårt lille matmonster. Se så fint det ble! Lager noen smekker også, når jeg først er i gang. Og ja, det er voksduk selvsagt...
Ble det ikke fint med vinflasken på? Veldig italiensk liksom?
Blir mer sying fremover. Det er varslet om karneval i barnehagen i begynnelsen av mars, så da må mor lage kostyme! Det blir gøy! (håper jeg) Vil veldig gjerne lage en tigerdrakt til Tiriltigern vår. Det passer til henne. Noe slikt noe som dette hadde vært fint å få til:

Bildet hentet fra Stoff og stil. 
 Avslutningsvis legger jeg med et blomsterbilde igjen. Det har jo vært morsdag OG valentinsdag! Våren nærmer seg og da er det skjønt med tulipaner :) Jeg har kalt bildet "Viltre tulipaner foran luftfukter". Ha en god uke og heia Norge under VM!







 







lørdag 12. februar 2011

Jammen, jammen, jammen!

Har dere ikke sett at jeg har lagt til "Reaksjoner" nederst ved hvert innlegg, så man kan komme med en kjapp tilbakemelding?
Det er så hyggelig å få litt respons nemlig... Er det teit det jeg skriver, eller er det ok?
Det er bare å trykke i boksen på det du mener. Blir innmari glad om dere gidder det altså!

Sitter og surfer og har Melodi GP i bakgrunn. Herregud... Nordmenn ass! Sie Gubba gikk videre. Har jo hørt den låta 100 ganger før av band som Hellbillis eller hva de heter. Trøndermusikk. Not my cup of tea.
Ble ikke dødsimponert av Blach sheeps-sangen heller.
Jaja. Er jeg negativ eller?
Den Haba haba sangen er jo litt fengende da, i det minste. Men kan hun synge? Er neimen ikke så sikker på det.
Godt jeg har opptak av "Koselig med peis" på boksen! Lørdag er jo den verste TV-dagen! Det er som om kanalene mobber oss småbarnsforeldre og andre som av ymse grunner er hjemme i sofaen.

HÆ er det mulig?! De slitsomme folka i The lucky bullets ble siste deltaker i delfinalen! Hva skjer? Nei, nå blir det koselig med peis. Tror jeg skal benke meg til i saccosekken med hodetelefoner, troikaen og solo...
Hva er det han sier?? "She's got a fire down below"???? Er det lov å si det på riksdekkende TV? Hahahaha festlig.
ZAPP!

torsdag 10. februar 2011

Lille Hjalmars retur til Ullevål.

Lille Hjalmar er syk :(
Han har vært det en stund, men mandag fikk han feber også, så da måtte vi på legevakta og videre til barnemottaket på Ullevål.
Blæh.
Barn under tre måneder skal jo ikke ha feber. Men mine barn har visst en tendens til å få feber når de er to måneder gamle... Tiril fikk jo svineinfluensa! Hjalmar er "bare" forkjøla, men det er ikke så greit det, når alt er så bittelite! Skal jo ingenting til før det blir tett. Han har ikke feber lenger, men får noen skikkelige hostekuler og slimer veldig. Stakkars. Da er det ikke greit å være Hjalmar. Og ikke mamman hans heller for den saks skyld... Blir lettere stressa når ansiktsfargen går fra den litt gustenbleke til blålilla.
Huff og huff. Små bebier får ikke lov til å være syke!

Men tilbake til Ullevål.
Må nesten skrive litt om det, for jeg tok en del mobilbilder mens jeg ventet. For jeg ventet leeeenge. Og dette er ikke ment som klaging, for jeg vet hvordan dette fungerer, har tross alt jobbet i faget. Min baby var langt ifra den sykeste der (gudskjelov), og jeg klarte å komme like før vaktskiftet, så da blir det en del venting da.
Jeg kom ca 2130, og reiste igjen kl 0200 tror jeg. Man får tid til å tenke litt da. Og ta bilder:

Dette satt jeg og stirret på i 4 timer...

Tittet jo litt på han her og da. Og nei, han har ikke gulsott...


Tikk.......takk.........tikk.........takk.....
Oj! En ballong!


 Men sykepleiere og lege var supre! Er bare kjipt å veeeente.
Den ene gamle ringreven av en sykepleier var så oppgitt av det hun kalte "kaffelatte-barna". Altså babyer som blir syke av alle basuliskene som florer på kafeer. 
"Og der ligger de stakkars barna mens folk hoster og harker rundt overalt, og midt oppi det hele bretter mamma ut puppen og skal amme! Jeg har sagt klart ifra til mine barn at de blir arveløse om de tar med barna sine på kafe før de er 4 måneder gamle, og det mener jeg!"
Gudskjelov har ikke jeg flydd så mye på kafe med mine barn, tenkte jeg da. Og forsikret sykepleieren om at jeg skulle si fra til barselgruppa mi. Det samme gjaldt for å tette igjen vognåpningen med teppe. Barnet må jo få luft! Dette har jeg heller ikke vært veldig ivrig etter å gjøre, bortsett fra hvis det har vært veldig kaldt ute. Men hun sa folk gjorde dette på varme sommerdager også. De hadde fått inn flere dårlige babyer pga dette.(!)
Nattsykepleieren som avløste ringreven var hennes rake motsetning. Ei skikkelig munter trulte-aktig skravle-sykepleier! Hihi, snakket som en foss til Hjalmar: 
"Neimen, er du tett i nesa di du da? Og du var vel skjønn, kanskje du vil holde meg med selskap i natt du, ja kan ikke du gjøre det da? Vil du være med mamma hjem sier du? Og nå skal jeg være veldig dum og skylle nesa di. Sånn. Og så nøys du ja, det var jo akkurat det jeg bestilte det! Ja det kiler fælt i nesa, har gjort det sjøl jeg nemlig!" Etc, etc...
Hjalmar digget henne og smilte som en sol.
Kanskje jeg snakker for lite med han, har jeg tenkt i ettertid...? Er liksom litt begrenset hva jeg har å snakke om da... Prøver å synge litt da, og geipe, og bable litt babyspråk. Han digger det og. Nemlig.

Men som sagt. Vi fikk til slutt reise hjem, med et pari-apparat på hjemlån. Det ser sånn ut:

Så nå får jeg lekt litt sykepleier igjen...
Han skal bare puste inn litt saltvannsoppløsning på maske for å løse opp slimet. Får det ved behov. Syns ikke det hjelper så mye, men jeg tror han syns det er litt godt å puste inn den kalde, fuktige lufta. Skal levere tilbake apparatet i morgen, og da har jeg bestemt meg for at jeg ikke skal gå fra sykehuset før noen har kikket litt på Hjalmar, eller ihvertfall lyttet på lungene hans!
Kjenner så godt igjen frustrasjonen til pårørende fra min tid på Legevakta... Hvor ofte har jeg ikke hørt:
"Men dere er jo helsepersonell! Kan dere ikke bare gjøre han frisk da!!" Det må jo være noe man kan gjøre!!?" 
Tenker akkurat det samme nå, selvom jeg vet at det ikke er noe å gjøre, vi må bare ta tida til hjelp... Men det er så kjiiiipt! Jaja. Her er Hjalmar når han får inhalasjon:
Stakkars lille helten min

Så siden han har vært syk en stund nå, så har jeg gitt oss husarrest. Vi får holde oss i ro her inne til han blir frisk! Men begynner å få brakkesjuke... Om jeg ikke var smårar før, blir jeg det ihvertfall nå. Den ene coaster'n min sier det ganske spot on:

Incoming hosteanfall. Må stikke.

torsdag 3. februar 2011

Om å få ut litt damp...

I dag holdt jeg på å gå fra vettet.

Og det pga en liten teit ting: mobiltelefonen min, en Sony Ericsson Xperia mini. Skal jo være så fint med touch-skjerm, men det kan virkelig være en forbannelse også! For å være ærlig, så fant jeg vel ut for en tid tilbake at touch-skjerm ikke er helt min greie... Veldig klønete nå på vinteren når man gjerne har på vanter. Teit at jeg må ta av meg på henda for å svare på telefonen!
W995.... I miss U
Men i dag savnet jeg virkelig gode gamle, men akk så knuste W995.
"Avslutter samtale" ja særlig!  Og klokka går....

Jeg hadde hatt en samtale med banken (på tlf.nr 04800, som sikkert ikke er gratis å ringe til....) og fant til min forskrekkelse ut at samtalen bare fortsatt å løpe da vi (endelig!) var ferdige! Trykket gjentatte ganger på det røde røret på displayet og den sa "avslutter samtale" - bare at den gjorde aldri det!
Jeg holdt inne av og på knappen på toppen til fingeren ble blå og blodfattig, men akk... ingen reaksjon.
Så får jeg vel ta ut batteriet da, tenkte jeg i mitt naive sinn. Men akk. Det går jo ikke an! Fikla og styra og banna og hadde en sykelig trang til å slenge hele skiten i veggen og banne høyt og skrike og hoppe på den. Men det var jo barn tilstede, så prøvde å styre meg litt...
Ba om råd over facebook, men der lo de bare av meg...
UUUUÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!!!
Men så åpenbarte en ridder i blank rustning seg  på msn (min kjære så klart) og hjalp meg.

Om dette skulle skje deg - at mobilen henger seg opp - så hold inne av og på knappen, samtidig som du trykker på midtknappen nede på mobilen. DA slo den seg av! Halleluja!

Spent på å se regninga fra den samtalen... Fristende å sende den til Sony Ericsson.

Så da jeg endelig fikk orden på dette, fikk jeg gjort det jeg egentlig skulle bruke dagen på: kjøpe en luftfukter.
Legen min mener jeg bør skaffe meg en, så kanskje jeg blir kvitt hosten min. Skulle gjerne fått en på resept, for de er ganske dyre!
Så jeg stakk en tur til Lefdal for å prøve å finne en luftfukter som ikke ser ut som en kjøkkenmaskin fra 90-tallet. Så da ble det denne:
 Ganske søt den da! Kan se ut som et lite husdyr?
Men, det er jo alltid et men...
Jeg påpekte til mannen i butikken at jeg har ei lita jente som løper rundt og klår på alt mulig, så det er dumt om den blir veldig varm. Neida, det går bra, sier han.
Men den pipa blir jo glovarm!
Så da får jeg vel stikke tilbake i morgen og kjøpe en som slipper ut kaldt dis da, for det gjør nemlig denne:

Ser litt ut som en liten peis kanskje? Får se om jeg får byttet... Denne forstøver vannet istedenfor å dampe det. Ideelt om man har små barn, og det har jeg jo. Så da så. Går jo aldri på første forsøk.Så i bunn og grunn ble vel hele dagen litt bortkastet...i og med at jeg må ut igjen i morgen.

Avslutningsvis legger jeg ved et fint bilde av noen roser jeg hadde... bare for å freshe litt opp her. Rødt og rosa er da ganske flott sammen spør du meg!
Juhu! Tenk, et helt innlegg uten bilder eller særlig snakk om barn!!

System of a down - Roulette ( Lyrics on screen )

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...