mandag 25. april 2011

JOBB!!!

I morgen skal jeg på jobb!
Hjelp..... Har ikke vært på jobb siden....tja.. var vel noen uker i fjor høst en gang.
Men det er bare for 2 måneder, mens en del av pappapermen avvikles. Så er det permisjon igjen :) Det skal jeg klare. Blir sikkert sunt å jobbe litt. Gruer mer til å være borte fra Hjalmargutten. Også han som ikke vil ta flaske enda! Blir utfordrende for pappa'n... I morgen blir det ihvertfall tøft, for barnehagen er stengt. Og Hjalmar er litt dårlig i magen. Mulig han har kumelkallergi. Så jeg er på melkefri diett om dagen for å se om han blir bedre. Håper inderlig at han ikke har det... og om han har det, at han vokser det av seg. Det er jo kumelk overalt!! Utrolig kjipt å ikke tåle det... Hverdagen blir ganske mye mer trøblete.

Nuvel.
Påsken er vel overstått. Ble bypåske i sola på oss. Det har vært deilig, men føler meg utrolig sliten! Har vel litt å gjøre med litt sene kvelder og alltid tidlige morgninger å gjøre... Og bekymringer rundt en magesyk lillegutt, og stress rundt jobbstart kanskje. Hmm må finne adgangskortet mitt til jobben. Hvilket lurt sted har jeg lagt det tro?? Også skal jeg låne Triumphen til samboern i morgen! Det blir jo morsomt da. Håper jeg husker hvordan jeg kjører den.
Men har fått gjort litt Camilla-ting i påsken også. Hattehylla er ferdig, og et slitent bord vi hadde stående har også fått ny finnish. Og sånn ble det:
Hattehylle med pippipper

Klappbord med blomstertapet
I dag har vi gått tur på steder jeg aldri har vært før. For en fin by Oslo er! Og da tenker jeg ikke på sentrum, for der er det jo jævlig. Vi rusla bortover mot St.Hanshaugen og gikk i gravlunden hvor blandt annet Edvard Munch, Alf Prøysen, Bjørnstjerne, Ibsen og Wergeland ligger. Er det lov å si at det var ganske fornøyelig å se alle de gamle gravene? Der ligger det "vognmend", "hoffrøkner" og "pianofabrikanter". Yrker man ikke hører så mye om lenger.
Vi gikk videre til et veldig koselig område: Damstredet. Ufattelig fint der! Utrolig at man kan bo sånn! Tok noen bilder med mobilen:

Kommer ikke til sin rett på bildene men... har du ikke gått der, så anbefales det på det sterkeste!

Har vært et annet nydelig sted i påsken også; utpå Fornebulandet. Veldig fint for oss med små barn. Store gressområder og badestrand. Er så herlig med Tiril nå som det plutselig har blitt så varmt. Hun oppdager jo alt litt for første gang! Hun er så ivrig, løper av gårde og ler og sier Ojojoj! 
Pågangsmot!


Hjalmar innvier sin nye solhatt


Tiril plukker sin første hestehov

Våren er her for fullt, og Torshov har blitt et vakkert sted å være. Ihvertfall sammenlignet med min billedserie tidligere... Utenfor porten til bygården vår blomstrer det en nydelig magnolia, og krokusen er godt i gang i bakgården:

På tide å legge seg! Må huske å sette på alarmen til i morgen tidlig... hadde jo vært typisk om i morgen er den ene dagen barna bestemmer seg for å sove lenger enn til 0600! Må bare vise dere et nydelig bilde av Tiril som prøver fars headset.
God natt!

fredag 15. april 2011

Hallå!

Det er det nye ordet dattera vår har lært seg, og hennes far fryder seg. De går rundt og sier "hallå" til hverandre hele dagen! Ganske skjønne egentlig!
Ordforrådet utvider seg stadig. Bok er "gago", Teodor er "toto", farfar er "jaja"... ganske fornøyelig :)
Hjalmar vokser fort! Smiler og er så blid, og er verdens go'este gutt. Han har tilogmed begynt å drikke litt fra tutekopp! Takk til Elisabeth for tips! Det funker litt bedre enn flaske ihvertfall. Men å få til det på natta kan bli en utfordring... Så den store fyllekula ligger litt på vent.
Lett å elske! Fotografert av Irene Lunde (www.irenelunde.com)

Var på Åpent bakeri og spiste pizza i går og drakk en øl. En eller annen fancy flaskeøl. Og følte meg skikkelig rusa! Er det mulig? Var deilig da :) Nydelig pizza der! Av de jeg har smakt så langt kan jeg anbefale fennikelsalami. Namnam.

Er godt i gang med noen av mine mangfoldige prosjekter. Hattehylla er nesten ferdig, det samme er et gammelt bord vi har hatt stående. Er igang med sengegavl, og har planer om å lage en putekrok på barnerommet. Og sy en kjole til meg selv, og til Tiril. Også skulle jeg lest ut boka om Hjalmar Johansen da!! Nå har jeg forlenga lånetiden for tredje gang...
Flaut. Boka er jo ikke noe tjukk engang! Og veldig lettlest. Jeg har bare rett og slett blitt en TV-slave. Leit å si det, men sånn er det. Jeg har så masse opptak av Top Model USA! Oh My God... De sender jo alle episodene i reprise fra sesong en! Har sett meg gjennom sesong en og to nå... Puh!
Så jeg er meget travel som dere skjønner. Skal jo tross alt passe på barn og hus oppi det hele også!
Og blogge, ikke minst! Så ikke rart at det kan bli litt lenge mellom hver gang. Skal prøve å skjerpe meg altså (tror jeg har sagt det før).
Jeg skal jo begynne å jobbe igjen etter påske jeg. Hvordan skal jeg liksom få tid til det da? Blir jo helt katastrofe. Gruer meg ikke så mye til å jobbe tror jeg. Tanken på å være borte fra barna er verre. Særlig når jeg må jobbe kveld. Huff...

Hadde forresten en strålende tur på babykino i går! På Saga. Så Kongens tale. Veldig bra! Saga som babykinosted kan anbefales! Stor sal, romslige seter, behagelig lys og lyd :) Det er verre med 30-bussen fra byen og hjem.... Særlig om man tar den fra Jernbanetorget. Fikk helt dårlig samvittighet ovenfor Hjalmar jeg, for at jeg utsatte han for et sånt miljø som det er nedi der. Sorry ass, men jeg liker å overbevise meg selv om at verden er et vakkert sted, nå som jeg har små barn. Og jeg liker ikke å se sannheten i hvitøyet, som man umulig kan unngå når man rusler langs "stripa"... Ubehagelig!!
Men vi kom oss vel hjem.
Hjem, kjære hjem. Er blitt utrolig hjemmekjær! Deilig det. Alternativet hadde vært trist.

Samboer'n har tatt ut Triumphen sin. Sexy! Men jeg har jo blitt så engstelig da... Slitsomt altså. Så jeg uroer meg jo litt. Jaja. Kjerring.
Jeg har jo Harley'n. Eller... den er lånt bort nå, med tanke på at den skal selges. Blir litt rart å selge den. Hatt den i nesten 8 år! Og den er bare helt RÅ! Men blir fint lite kjøring nå. Når skal jeg gjøre det liksom?? Blir bare en kilde til dårlig samvittighet og dårligere råd. Så da så. Men pengene for sykkelen skal inn på en egen sykkelkonto! For jeg skal ha en ny sykkel senere. En engelsk en. Så det så!
Hyggelig at du stakk innom!
God helg!!
Og du! Plott gjerne inn i en av boksene under innlegget, eller even better: legg igjen en kommentar!

lørdag 2. april 2011

Nye prosjekter!

Så kan man notere seg ett år til på baken.
Lot det passere relativt rolig. Har en søster som har bursdag dagen etter meg selv, så litt feiring med familien blir det jo. Og senere, når Hjalmar er trygg på flaska (han er ikke helt på nett enda, men det kommer seg) så skal mor og far ut på fæææænsy restaurant og spise ørten-retter, drikke seg amorøse og sitte og se hverandre dyyypt inn i øynene... Gleder seg!!! En god motivator til å øve og øve på denne flaska! Stakkars, lille gutt (men egentlig syns jeg ikke så veldig synd på han, han kunne bare jenke litt på staheten sin. Viljesterk liten fyr!!)

Men dette innlegget skal jo handle om nye prosjekter. So let's get to it.
Jeg var nylig på en frekkasrunde på et par forskjellige Maxbo-sentre og grabbet til meg tapetprøver. Maaange tapetprøver. Betjeningen var så hyggelige og sa at det var bare å klippe i vei, men bare 30-40 cm. Hadde håpet jeg kunne få en meter... Neste gang skal jeg prøve å klippe mer, for de fulgte ikke noe særlig med mwohahahahaha! Her er noen av prøvene:

Veldig kul med STERKE farger!


To romantiske i samme familie, en hvit og en turkis.


Shiny! Ser ut som gavepapir!

Pippiper på sølvbakgrunn


...og enda mange fler! Tenkte jeg kunne freshe opp barnesengene med litt tapet, men prøvene er akkurat litt for små... Skulle vært litt tøffere!  Men en ting har fått customized litt: en hylle fra Ikea: ble veldig fornøyd :)
Den skal på barnerommet.
Og når jeg er inne på fugler; er ikke dette skohornet fint? Fant det på Ting.

I dag var det loppis på Lilleborg skole. Det var lang kø for å komme inn da det åpnet! Har det alltid vært så populært? Først etter at jeg fikk barn at jeg kommer meg på loppis så tidlig. Før i tiden slentret jeg innom søndag ettermiddag... ikke mange skatter igjen da.
Kjøpte et par ting også som jeg tror kan ha potensiale. Så får jeg testet ut om jeg er noe tess til å pusse opp møbler... Denne hyllen tenkte jeg kunne bli fin på barnerommet til å ha bøker i:

Får male og tapetsere litt. Legger ut det ferdige resultatet. Om en stund.

Og denne kan passe i gangen. Trenger noe å legge mc-hjelmer på. Og knagger kommer alltids godt med. Skal selvfølgelig også males og fikses. Er jo helt gørr nå!
Hihi litt festlig bilde, for det ser ut som den henger på veggen (den ligger på gulvet).
Blir spennende å se hvordan det blir!

Et tredje prosjekt er å lage en sengegavl. Tenkte å lage en plate som henger på veggen ved hodeenden, foret med skumgummi, så man kan sitte mot den. Har handlet inn finèrplate, skumgummi og stoff. Nå trengs bare handlekraft, tid og rom... Vanskelig å velge ut stoff syns jeg! Har allerede vært 5-6 ganger på Stoff og Stil på Alnabru. Samboern sier:" Bare kjøp det du syns passer". Så gjør jeg det, men når jeg viser han det, så kommer der fram tusen meninger... så er det ut igjen! Story of my life.
Men nå har jeg masse fine stoffer!! Blir så glad av det! Er det materialisme?? Digger alle farger og mønste og tekstur... Se min fine stabel!
De tre nederste er kjøpt inn til sengegavl... (det grå nederst er sofan..). Fjerde nedenfra med gule hjerter er i kordfløyel og skal bli noe barneklær (håper jeg) Det blå blomstrete håper jeg skal bli en sommerkjole til meg selv. Tigerstoffet er leftovers fra drakta til Tiril. Og resten blir kanskje litt puter og slikt. Vi får se...

I går var det 1. april. En herlig dag! Klarte å lure flere med at jeg var gravid igjen!! Åååååh det er så gøy!! Hadde aldri klart det face-to-face, men gjennom chatting og telefon går det så mye bedre. Særlig chatting, sitter og kniser og rødmer for jeg føler meg så slem som spøker med noe sånt, mens samboern sitter og heier på sidelinja! Hahaha, billig morro :)
Noe annet som kunne ha gått for å være en aprilspøk er verdivurderingen av leiligheten vår. Vi tenkte å refinansiere, og fikk to forskjellige meglere til å ta en vurdering. Og det var ganske lurt, for differansen mellom dem ble på hele 450.000,-!! Og det for en leilighet på under 3 mill.! Tenk at det går an... Så vi tar vel inn en tredje, bare for ordens skyld, og av ren nysgjerrighet.

Nå er det endelig vår folkens!! En herlig tid, men det betyr også at det snart er pappapermisjon og jobbing på meg...Uæææ... men det går vel bra det og.
Hadet så lenge!

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...