mandag 18. juli 2011

Plutselig litt tid til overs!

I dag tillot vi oss den luksusen å levere Tiril i barnehagen. De har oppe hele sommeren, men av totalt 100 barn, var det kun 5 der nå! Hahaha vi er en del av de 5 % late foreldrene som dytter barna i barnehagen og sitter hjemme foran laptopen og slapper av istedenfor å leke med lego! Eller, det kan jo hende de andre foreldrene faktisk jobber...
Vel, vel, samma det. Vi tenkte faktisk at Tiril ville like å leke litt i barnehagen. Litt avveksling fra oss. Hun møtte gudskjelov en liten venninne der. De hvinte av fryd da de så hverandre, så da så. Da er det greit :)

Har dere sett serien "Game og thornes"? Tror den kommer på TV snart, men vi har allerede sett første sesong. Fantastisk serie!! Den MÅ dere få med dere!
Haken er at neste sesong kommer ikke før i april 2012.... AAAAARRGH LENGE Å VENTE!!!
Elsker sånne serier... Litt eventyr og monstre og gode skuespillere, humor og spenning og masse intriger. Heldige dere som fortsatt har alt dette å glede dere til.

Kom på noe annet her... husket det med en gang jeg åpnet kjøleskapsdøra... Før vi dro på ferie var vi så nøye med å trekke ut alle kontakter, gå ut med søppel og brukte bleier, tømme oppvaskemaskinen etc etc.. Men hva glemte vi? Den rå kyllingfileten i kjøleskapet...
Yak! Det luktet ikke veldig godt da vi kom hjem!
Vi har opplevd dette en gang før, da vi pusset opp. Da hadde vi et kjøleskap fyllt opp med sjømat fra Ringsøya. Men den gang skrudde vi av hele sikringen da vi dro fra leiligheten (hadde ikke flyttet inn enda) og glemte helt maten i kjøleskapet...
Fyttihelvete som det stinka!!! Det kjøleskapet måtte vi rett og slett bare kvitte oss med. Klarte ikke å bli kvitt lukta, samme hva vi gjorde. Pity...
Så var selvsagt redd det samme skulle skje nå, men dettte var på langt nær like ille. Så nå er det nesten bra igjen.
"Ikke så galt at det ikke er godt for noe" sa min kjære som skrubbet ned hele skapet og rensket det for unødvendig gods. Ære være ham.

Jeg må dvele litt mer med dette å kjøre på langtur med små barn. Jeg gruet før vi skulle legge ut på våre nesten 60 mil til Ringsøya, men hørte fra ymse hold, at det var ikke noe problem! Noen hadde kjørt 160 mil med små barn i ett strekk!
Litt lunsj mens mamma og pappa kjøper øl...
Folk har aldri noen problemer syns jeg. Er det bare oss som river oss i håret, blir røde i kinna og klamme i henda. Som glemmer å spise, glemmer hvilket barn som fikk mat sist, lurer på om barna har bæsja i dag, eller var det i går? Når fikk de nye bleier? Og som syns at når vi endelig har orden på alt og er vel i gang, så er det plutselig tid for mat igjen!?
Man må virkelig holde tunga rett i munn. Er vi bare håpløse, eller er det flere som kjenner seg igjen? (please,please! si at det er det!!)
Jaja, tror uansett barna har det bra. De smiler når de ser oss ihvertfall, så de hater oss vel ikke. ;)
Vi veide litt fram og tilbake hvorvidt vi burde kjøre opp om natta, men slo det til slutt fra oss (litt fordi vi var så slitne selv) og dro om formiddagen. Men dele opp turen, så vi oss pent nødt til.
Kanskje prøver vi nattkjøring neste år. Og kanskje en av oss skal fly med barna. Svigermor fløy, og tilbakela turen vi brukte to dager på, på 30 minutter. Utrolig. Så hun fikk jo hakeslepp da hun var vel hjemme i Oslo og lurte på hvor langt vi var kommet, og svaret hun fikk var Sunndalsøra... haha. Kanskje vi er treige. Får så være.

Jeg lovet vel å legge ut et bilde av sengegavelen vi snekret sammen, og her er den. Ble ganske fornøyd i grunn.
Men nå skal jeg finne på noe annet gøy å gjøre, nå som vi har "alenehjemmefest"! (Hjalmar sover)
Hadet!

Ferietid

Så er ferien vel i gang, og vi har kommet hjem fra Ferie 2011 del 1. Den ble lagt til hytta på Ringsøya, et lite fiskeskjær utafor Smøla.
Ufattelig vakkert der, men det er så laaaaangt dit, også så kaldt da gitt. Og lite barnevennlig. Men vi koste oss. Fikk fiska litt, kjørt båt med Tiril (noe som var stor stas) sosialisert litt med andre øyværinger og nytt roen og freden som hersker der. Stedet lar seg best beskrive med bilder:

Ringsøya. Hytta vår er den røde bygningen helt til høyre.
Tiril koser seg i båt



Kopplammet Ulla ble vi også kjent med!

Kveldsro

Utsikten fra hytta

Låven/utedassen. Klinger kanskje ikke så bra, men ser romantisk ut

Vaffler til kveldsmat må man ha etter en lang dag

Ut på tur!

Mitt lag vant quiz'en, og Vandrepokalen!!  Hurra! Og om dere stusser over rotet, så er dette helt uvanlig for oss, som dere vet, men det er kvelden før avreise, så vi holder på å pakke. Nemlig.

Natt. 
Tiril elsker å kjøre båt, og bablet "ut" og "båt" hele tiden... Også "bæ" da. Det går villsauer der, men ett lam ble støtt fra moren sin og har blitt kopplam. Hun heter Ulla og var veldig selskapssjuk, så hun ble vi da naturlig nok bedre kjent med.

Vi så oss nødt til å dele opp reisen til og fra Ringsøya i to etapper, med en overnatting på Hjerkinn. Vi har ei lite hytte der også. Nå tenker dere sikkert at vi er skikkelig kakser som har hytter overalt, men da skal dere vite det, at her er det snakk om gode, gammeldagse hytter uten innlagt vann. Med utedass, solcellepanel og hybelkomfyr. Så det så. Tror det er sunt å komme litt unna alle fasciliteter vi nyter av i dagliglivet, for da er det så innmari godt å komme tilbake til det igjen!! Særlig vidunderlige oppfinnelser som en varm dusj og vannklosett!! Og oppvaskmaskin. Og rennende vannfra springen... hvilken luksus det er!!
Men tilbake til Hjerkinn. Som sagt så overnattet vi på hytta der på vei hjem. Det er litt strevsomt siden det er et godt stykke å gå fra der vi parkerer bilen,  til hytta. Med en del å bære, tar det fort en halvtime. Men vi er jo alltid fulle av optimisme og pågangsmot, og lesset på oss barneseng, vann, mat, tåteflasker, sengetøy og skift + en unge i bæresele og en på skuldrene og begynte turen. Er tross alt godt å strekke litt på bena etter å ha kjørt hele dagen.
Noe Tiril også fant ut. Så hun ville også gå. Og utrolig flink var hun! Lille knøttet marsjerte taktfast gjennom lyngen, over stokk og stein, tryna litt, men reiste seg opp og mukket ikke! Mor og far ble så stolte at man skal ikke se bort ifra at det dukket opp en liten tåre i øyekroken.
"Vi vandrer med freidig mooot.." 
Vi rakk vel akkurat frem til hytta før myggen ble uutholdelig. Vi kunne raskt skrinlegge planen om å ta et glass hvitvin i hytteveggen... Istedenfor ble vi gående som snikende ninjaforeldre og knerte mygg inne i hytta, for de klarer jo alltid å lure seg inn! Jævla små sadister!
Tenk for et vakkert sted verden hadde vært om det ikke fantes mygg og knott... Men, ikke vits å drømme om det umulige.
Jeg våknet flere ganger den natten av det evinnelige zzzzzzzZZZZZZZZZZZZ og da sikter jeg ikke til min kjæres snorking, men til myggen så klart. På med lyset og jakten var i gang. Igjen og igjen. Og etterhvert som natten skred frem var det påfallende at flere og flere  mygg jeg moste etterlot seg en liten splætterscene med blod og gørr. Dårlige nyheter... Jeg bare håpet at det var foreldreblod, og ikke uskyldig barneblod. Samboeren  har gudskjelov veldig søtt blod som tiltrekker seg myggen (uheldigvis for han, men bra for alle andre. Som han selv sa: Han er populær å ha med i hytteveggen) så han tok nok flest av stikkene. Men vi andre slapp nok ikke unna... Vel vel, så har barna lært litt mer om dyreriket. Selvom mygg kanskje ikke faller inn under der. Pyttsann.



Men det var faktisk godt å komme tilbake til byen. Borte bra, men hjemme best. Men utrolig godt å komme seg vekk fra byen også, det skal sies. Hadde ikke orka å være "stuck" her.. Men det er jo nesten ikke folk igjen! Var ute og trillet en tur i dag. Og klokka 15 på søndag, så det slik ut ved Akerselva:
Høyst uvanlig. Rene zombiefilmen.

Men nå er det nesten midnatt, og det er fryktelig korttenkt av meg å sitte så lenge oppe når man har småttiser som kan finne på å våkne kl 05...Så fint det skal bli når man kan begynne å sove lenge igjen...! Hvordan var livet egentlig før man fikk barn?? Må ha vært deilig.. Så masse tid! Så mye søvn! Så fri!!
Akk ja.
Rent bortsett fra at ungene våkner tidlig, er de ganske kule da. Det syns jeg, helt ærlig.

Må bare helt til slutt slenge med et bilde av en fantastisk plakat. Mer amatørmessig arbeid skal man lete lenge etter! Og det rare er at den hang faktisk på vinduet til Strøm Larsen!!
Haha, god sommer!!!

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...