tirsdag 30. august 2011

Tilbake til hverdagen og husmorsysler på høyt nivå

IDOL er i gang! Et sikkert høsttegn. Greit nok det. At høsten nærmer seg altså.
Når man bor i en byleilighet uten balkong, og med to små barn, er det ikke alltid så greit å kunne gå ut å nyte sumarnotti. Så blir man inne og svetter og banner i stedenfor. By the way, skrives det istedenfor, eller i steden for. Tipper det er det siste...
Tilbake til Idol; det begynte bra! Hun som sang den nyyydelige sangen Jolie... holdt på å begynne å grine jeg.  Det er mange bra! Herregud, trodde dette skulle bli pute-TV jeg.
Og dere, hvis det er noe inside information dere er ute etter, er det bare å spørre moi, for vi går nemlig på babysvømming med Ravi. Yeah!
Og nei, det er ikke Ravi vi bader. Det er barna våre. Også svømmer vi ikke helt likt da. Han svømmer mellom oss. Nei, ikke fysisk!
Hjalmar svømmer kl 1630, Ravi kl 17 (med datteren sin!), og Tiril kl 1730. Så det så.  Men vi henger litt sammen i korridorene  der og sånn da. Kul han ass!
Og utafor kjøkkenvinduet vårt i stad, var det også en kjendis. En fyr fra en eller annen gruppe. Var med i 4 stjerners middag og greier. husker ikke hva han heter jeg. Men kjent var'n! Sånn er det å leve og ånde i Oslometropolen.
Fett!
På tide å stikke finger'n tilbake i moder Jord.
Jeg ikke bare velter meg i kjendiser, jeg glitrer til med kreative talenter imponerende handlekraft også! Og selvfølgelig slipper dere ikke unna en aldri så liten skryterunde. Det er vel derfor man blogger, er det ikke?
Kjøpte en ganske trist hylle på loppis i våres,  og SIMSALABIM så ble den såååå fin! Litt maling, tapet og tavlemaling på baksiden, og vips: et perfekt møbel for barnerommet :)
Litt fresh tapet inni

Og tavle på baksiden til vår lille kunstnerspire
Fornøyd! Med tiden planlegger jeg å lage en lesekrok med masse puter foran hylla, inni hjørnet av rommet. Med lett tilgang til bøkene. Må bare få sydd ørtifjorten puter...
Neste prosjekt: Sydde en Mei tai ( var det det det het mon tro?) ( ikke dårlig med tre det'er etter hverandre!) etter mønster i en sybloggerbok (som jeg har lånt bort, så har ikke bilde eller tittel nå.) Enkel, men kjeeedeeeliiig å sy! Men resultatet ble bra! Og Hjalmar syns det er stas. Utrolig mye lettere å bære han i denne på ryggen, enn i en babybjørn på magen...
"Klar for å bli med ned i vaskekjeller'n mutter'n!"


Nåååååååååååååååååå...!
I alt dette mamma-styret som jeg holder på med, så fallt jeg pladask for et bilde jeg fant på fineart.no
Det heter selvfølgelig 'Hos mamma'  og er malt av Vebjørn Sand:
"Hos mamma"

Vi har hatt navnfest for Hjalmar. Vi er ikke så kjappe, men vi får det til til slutt! Etter Tirils navnfest, lovet vi oss selv at vi skulle bestille catering til nestemann (lagde tapas til Tiril). For herregud så mye jobb det er å lage i stand tapas til 27 mennesker!
Men vi klarte jo ikke å holde oss til det. Så vi lagde maten selv igjen, og denne gangen var vi 33 sjeler alt i alt. Men det gikk bra det! Gikk for en enklere løsning: En stor gryte thai suppe, oppskrift finner du her  . 
Også min matnerds hjemmelagede thaipølser og kjøttboller (hemmelig oppskrift). Og brød og enkel salat. Og svidd ris. Tror folk ble fornøyd?
Så var det kakene da.
Ville gjerne bake selv, men er helt håpløs når det kommer til kakebaking. Ender alltid med banning og besvergelser, noe min samboer høflig påminte meg om. Men jeg ville! 
Og jeg fant. En vidunderlig enkel oppskrift av "The delicious miss Dahl", og den smaker himmelskt! Elsker måten hun beskriver kaka:" dekadent, triumphant, celebratory, something from a Ruben's painting ". Greit! Dere skal få en link til den da! Værsågod!
Jeg måtte jo prøvebake den først... Og her er jeg, mektig stolt over å kunne vise fram noe som ser ut som en ordentlig kake!
Stolt!
Og slik ble det ferdige resultatet:
Min kake til venstre
Og takk til alle som bidro til det flotte kakebordet!! Her ser vi ferskenkake bak til høyre, is fra Rimi, og en herlig marsipankake med Hjalmars navn på.
Og ostekake og sjokorisboller

Og spektakulære cupcakes!
Tusen hjertlig takk til Cecilie, Kari, Bjørn og Irene! Og til a'mor som igjen stilte leiligheten sin til disposisjon.
Det ble en super feiring, og mange fine gaver også! Vil bare vise dere noe ganske kult. Hjalmar fikk jo som seg hør og bør, boka om Hjalmar Johansen, polfareren (se tidligere blogginnlegg), og inni den boka lå det et postkort som var med Fram og er stemplet Polhavet! Check it out!
"Farlig farlig - herlig, herlig. Huser it no" Haha fantastisk!
Og her er selveste hovedpersonen da.
"Kaker sier du? Holder meg til slips jeg. Må tenke på figuren vet du."

Tror jeg kaster inn håndkleet her. Laptop'en er varm og jeg er trøtt og klokka er mye og morgendagen starter som regel før jeg er forberedt. Får blogge mer siden, for jeg har mer å by på!
Og til dere som legger igjen kommentar: I love you! Alltid motiverende. Litt kleint å skrive til stumme lesere...nemlig. Men setter jo pris på at dere er innom så klart! Nok om det.
God natt, sov godt.

En kjappis

Nå satt jeg meg ned for å blogge.
Tiril er i levert i barnehagen og Hjalmar sover. Jeg ryddet huset i går, så jeg kan meg god samvittghet sette meg ned. Men hva må man ordne først: Bildene.
Overføring og organisering av bilder tar tid! Ihvertfall for meg... Må jo kikke og dvele litt ved de!
Så det tok jo en time det da, og nå kommer snart barselgruppa på besøk. Burde kanskje rydde litt, blir jo rotete av bare å stå opp... Ganske kaotisk faktisk!
Så så mye fikk jeg blogget nå..
men jeg har MASSE materiale! Mange bilder og gøye ting å dele :) Så bare å følge med. Tiril har blitt to år, Hjalmar har hatt navnfest, har kokkelert og sydd og gjort litt slik og sånn som man alltids kan blogge litt om :)
men dette var alt for nå.

mandag 8. august 2011

Kontraster

Så kan man vel si at ferien er over for denne gang.
Selvom vi har mer fri, men tror vi bare blir i heimen. Syns rett og slett at det er ganske mye pes med pakking og planlegging og styr med små barn for noen få dager et eller annet sted. Det hjelper heller ikke at begge hyttene våre hverken har innlagt vann eller vei. Man må rett og slett bære seg ihjæl. Alltid fint når man er vel i hus (hytte), men det er litt jobb assa!
Jaja. Blir lettere når de er større og vi slipper og bære de og, ihvertfall! Forhåpentligvis.

Foruten uka vi hadde på Ringsøya (se forrige innlegg) så har vi vært en uke i Danmark. Nærmere bestemt Lønstrup på Nord-Jylland. Et vakkert sted! Også er det så morsomt at alt heter "Klitten" der :) Hihi, så enkle er vi! Sitat fra brosjyre: "Området domineres af én stor vandre klit".
HAHAHAHAH kom ikke her og si at du ikke syns det var morsomt!
Og hvis du lurer på hvorfor jeg brått skriver i kursiv, så er det pc'en selv som har bestemt det. Så da så. 
Får vel vise dere noen bilder da. Ikke av noen klit, eller det er vel med. For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke helt hva det er... Den danske altså.
Ja, jeg vet jeg er banal. 
Første kvelden må vi sjekke ut stranda, og stikker ned i pysjen.

Sommerhuset "vårt". Vidunderlig å la Tiril løpe rett ut!

Strandkos. MÅ ikke være sol!

En lettere skeptisk Hjalmar på gårdsbesøk.

Det er jo fint i Danmark da

Vet det blir mye bilder av henne... men SE da! Så skjønn...

På båten hjem 
   Blir mye barnebilder, håper det ikke gjør noe. Er jo stort sett jeg som knipser, og gubben vil ikke publiseres.. så da blir det sånn da!
Må le av oss... vi bestilte sommerhuset for en evighet siden, men ingen tenkte på at vi trengte båttur over dammen! Ble bestilling i hui og hast og fikk vel grabbet en av de siste plassene på ferga mellom Gøteborg og Fredrikshavn. Litt ekstra bry, men vi kom da fram!
Vi reiste kl 04 om morgningen den 23. juli. Det var litt underlig... Alle vet jo hva som skjedde den  22.
Det var lillesøsteren min som ringte meg: "Hørte du det smalt?" Jeg bare "Hæ?"
"Det har gått en bombe i regjeringskvartalet! Det er på nyhetene." 
Så nei, selvom vi var hjemme begge to og vi bor på Torshov, så hørte vi ingenting. Jeg tror det må komme av at jeg muligens var i vaskekjelleren akkurat da, og gubben kokkelerte med vifta på. Sånn er vi, driver med husarbeid og slikt!
Så kom massakren på Utøya. S å  u t r o l i g  j æ v e l i g .
Husker vi fikk helt hakeslepp da vi så direkte fra politihuset i 04-tiden lørdag morgen, og de sa det var "minst 80 døde!" 
Gudskjelov så skulle det vise seg å være for mange, men 77 omkomne totalt er jo uansett 77 for mye! Også så unge folk da! Kaldblodig skutt av EN syk jævel. Han bodde visst i nabo-oppgangen til venninna til mamma. Vært der flere ganger. Litt sprøtt. Tenk alt sykt som skjer bak lukkede dører som man ikke vet. Grøss.
Fortsatt var det ferske blomster foran Domkirka for ca en uke siden



Vi har lyst til å flytte på landet vi. Ikke på grunn av dette. Vi har tenkt på det lenge. Gå "back to basic". Grave litt i jorda og lytte til fuglesang istedenfor 20-bussen. Blomster og epletrær istedenfor folk som står og røyker utenfor vinduene våre. Problemet er bare at om vi skal klare å skaffe oss det vi ønsker, så må vi flytte ganske langt bort i gokk. Vil vi det da? Mange potensielle haker ved det: jobb, nærhet til familie og venner, og ikke minst mulighet for barnevakt.
Vi får se hva som skjer. 

Jeg må ta med en siste gladnyhet før jeg avslutter: I går fikk jeg en "friend request" på facebook av en venninne jeg har savnet leeeeeeenge! Hun er amerikansk og var her som utvekslingsstudent da jeg gikk i førsteklasse på videregående. Vi ble bestiser, og jeg har besøkt henne i NYC og vi har hatt kontakt i mange år. Men så bare døde det ut. Hun ble gift og forandret navn. Hun byttet emailadresse, hvilket gjorde at jeg ikke klarte å finne henne igjen. Jeg har prøvd MANGE ganger å søke henne opp. Men PLOPP! Plutselig var hun der! Ble så glad at jeg måtte grine! Det viste seg at en felles venninne av oss, som er i USA nå, hadde forsøkt å google henne, og plutselig dukket hun opp med både pikenavn og sitt nye navn som gift kvinne. Så det gjelder å ikke gi opp folkens. 
Nå bare psyker jeg meg opp for å ringe henne.. hihi :) Blir rart.  Og vidunderlig. Begynner sikkert å grine igjen... Sippeguri!
Må sjekke tidsforskjellen...


Morna!


Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...