lørdag 18. august 2012

Sommer 2012

YES! Jeg lever enda! "Jeg blogger, altså er jeg". Er det ikke sånn i disse dager?

Sommeren er på hell, og jeg har fått lastet alle bilder inn på Mac'en, og funnet ut at jeg har egentlig ganske mye materiale å skrive om nå! Lucky you!!

Det har vært en relativt rolig sommer uten de store, lange, eksotiske utenlandsreisene: Vi valgte den miljøvennlige ferievarianten: den kortreiste.
Med en liten svipptur til Sverige da. Et vennepar har et koselig torp i nærheten av Charlottenberg, så vi dro en svipptur dit. De har en datter som har gått på babysvømming med Tiril, og de to små jentene har blitt perlevenner, så da må jo vi foreldrene omgåes litt også. Gudskjelov så er de veldig hyggelige!
Da dette blogginnlegget får bli litt "mimrestund over sommeren 2012" så kommer vi ikke utenom feriebildene:
Herlig med litt tumleplass!
Der var det så idyllisk, at det var rett hjem å søke gjennom finn.no for ledige torp! Men det får bli med drømmen, enn så lenge.

I tre uker fra St.Hans lekte jeg alenemamma. Sambo tok med seg hammer og sag og dro til fjells for å bygge et anneks til hytta på Hjerkinn. Sammen med sin far og div andre som stakk innom for å hjelpe.
Jeg grudde meg for dette i laaaang tid. Tre uker er lenge!
Men det gikk jo selvfølgelig greit. Det gjør jo alltid det.
Den første uka var barna og jeg med mormor, tante og fem fettere til en hytte på Skeikampen.
Tror jeg tar med disse to i kofferten jeg!

Veldig stas, spesielt for barna som digger å leke med hverandre! Også ble det selvsagt en tur til Hunderfossen familiepark. Jeg var spent på hvordan det skulle funke for min 1 og 2- åring... De koste seg, men trollene var skumle!
To tøffe bybarn på safari!
Mens vi lekte oss der, snekret kjæresten. Progresjonen på fjellet må jo også følges opp:
Her skal det bli soverom, bod og utedo.
Etter en deilig miniuke på fjellet, sto to uker med jobb for tur. Jeg hadde i utgangspunktet et kjempeproblem med levering i barnehagen, da jeg jeg begynner på jobb kl 0730, hvilket er samtidig som barnehagen åpner. Men siden jeg angivelig har så bra karma, løste det seg på best mulig måte: Bestemor hadde fri og ingen planer, og påtok seg gjerne å komme kl 07 så jeg kunne dra på jobb!
TAKK kjære bestemor, for at du gadd å stå opp så tidlig i ferien din :)

Etter to uker med jobb, var det gått tre uker! (tro meg; tiden gikk IKKE så fort som jeg kan gi inntrykk av her!) Planen var at barna og jeg skulle kjøre opp til fjellet, men siden det bare var meldt regn, regn og atter regn - droppet vi det. Istedenfor tok handymannen min toget hjem. Vi møtte han på Lillestrøm stasjon.. det føltes som juleaften og 17.mai på en gang! Barna satt som to tente lys på stasjonsbenken med hendene i fanget og kikket etter toget... Jeg kan love dere at gjensynsgleden var stor!!
Deilig, deilig deilig å få kjæresten sin hjem igjen!
Og her kommer en liten bildeserie som viser hva han har fått utrettet, med hjelp av sin far ++:


Annekset er jo nå så strøkent, at hytta ser litt shabby ut... Er det ikke sånn med utbygging og oppussing? man blir aldri ferdig! Men herreguuuuud så flink han har vært!!

I sommer kjøpte jeg et nytt utebasseng, optimistisk som jeg er... Tror jeg har fyllt det opp to ganger. Det er jo koselig her i bakgården da, se selv!
Kunne kanskje spart meg for at de bøttene kom med på bildet, men shit au!

Hadde besøk av ei venninne som introduserte meg for instagram-appen! Hurra, så gøy det er å bruke den! Har du smart-phone og har ikke lastet ned instagram, så gjør det med det samme! Masse fine filtere som du legger på bildene dine + at du deler dem med andre instagrammere! Her er noen av sommerens instagrammer:
Bygutten

klistremerke-jenta

Hvervenbukta

Lille Pippi på Sognsvann

Bakgårdsjenta - endelig i bukser!

Vår lille sommerfugl...

...og hjerteknuser!

Hjemmelaget prinsessekjole!
Og ser man det! Der fikk jeg jommen vist fram min seneste kreasjon: Tirils prinsessekjole, som hun skal få ha på 3-årsdagen sin. Den er jo faktisk gangske vidunderlig, takket være herlige farger, blonder, pyntebånd og paljetter. Så herlig å se to tallerkenstore, blå øyne gnistre når jeg holder det ferdig resultatet foran henne! Hun har fått være med på prosessen, tenkte det kunne ha en viss verdi å vise henne at man kan lage klær fra en bunke tekstiler... Nå høres jeg veldig flinkis ut, men det er bare en liten hobby. Og å lage en slik kjole er faktisk ikke veldig hokuspokus, og veldig mye mer morsomt enn å sy kjedelige puter og dynetrekk...
Mønster er fra Stoff & Stil og heter noe så enkelt som "Prinsessekjole", hvis du vil prøve deg. Tekstiler er også kjøpt der.
Men blir det ikke fine bilder av instagram da? Last det ned og ta det i bruk!

Etter enda litt jobbing, var det tid for litt mer ferie. Denne gangen var det selveste kjernefamilien sin tur til å reise på lånt hytte på Skeikampen.
Skeikampen

For et privilegium det er å få låne ei hytte! Helt perfekt for oss.  Så til fjells det bar igjen! Og denne gangen ble det et par turer innom Lilleputthammer, som vi fant ut var blidt i minken for våre to små. En liten, rolig park, helt køfri, uten for mye kjøpepress, koselige sittegrupper for foreldre...og barna elsket å være der!
Så da kjører vi en ny bildeserie igjen dere!

På Lilleputt-toget

Haha, lille smartingen vår!


Deilig med ansiktsmaling

Sliten, etter en dag i Lilleputthammer
 Alle var enige i at det hadde vært en fin tur... Tiril snakker stadig om "Lekeputthammer" og at hun vil dit igjen. Til neste år kanskje. Eller da blir det kanskje Dyreparken i Kristiansand, om Sabeltann-interessen holder seg i hevd. Lillegutt er helt frelst! Ordforrådet hans utvikler seg stadig, men en evig gjenganger er "HIIIIV O HOI!!!!" Gjerne med høyrearmen strekt til værs.

Herlig å være litt til fjells, men fint å komme hjem også. Tuslet en tur i Torshovparken, da vi kom over dette:


Det hang altså en liten kurv med lapper i treet, skrevet av forbigående. Lappene skulle innholde forslag til gode gjerninger man kunne gjøre, til glede og inspirasjon. Så jeg trakk en lapp! Og der sto det:
HAHAHAHAHAHAHAHA!
Lurer på om vedkommende har fått mange henvendelser...
Håper dere har hatt en strålende sommer der ute! Legg gjerne igjen en liten kommentar, for da blir jeg så glad!

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...