torsdag 17. januar 2013

En diagnose!

Nei! Har dere sett sånt! Jeg har jo glemt å fortelle at jeg har fått astma!
Oh my god, tenk å glemme det.
Men jeg føler ikke helt at jeg har det, men jeg har da fått en slik diskus som jeg skal inhalere i morgen og kveld. Så da så.
Så har jeg fått meg en diagnose.
Først følte jeg at jeg sto med en fot i grava, da legen sa jeg var "innafor" for å få symbicort på blå resept. Men så fikk jeg summa meg litt, og syns egentlig det er litt deilig at en lege faktisk har funnet noe! Begynte virkelig å lure på om det hele var psykisk...  Hjernen er kompleks, som dere vet. Skal ikke kimse av psyko-somatiske lidelser!
Anyway.
Jeg har jo plaget meg selv og mine omgivelser i over to år med evinnelig hoste, jeg har vært til røntgen, tatt blodprøver, blitt lyttet på x antall ganger og vært hos Klinikk for allergi og luftveissykdommer. De konkluderte med at "En viss prosent av befokningen plages med kronisk hoste, og du er vel blandt de". Yes, ha en fin dag.
Men så henviste min snille, gode fastlege meg til selveste Dr. Myhr. Lang venteliste, men det blåste jeg i. Kan alltids vente noen måneder jeg, om det er slik som min fastlege sa, at han gir seg ikke før han har løst saken.
Så på nyåret hadde jeg time hos ham. Hadde vel i grunn ikke særlig høye forhåpninger. Jeg pustet og peste i all verdens maskiner, til jeg ble svimmel og ør, og etter kanskje halvannen time fikk jeg snakke med el doctore.
Og han var, som sagt, fantastisk! Tok seg god tid, spurte og gravde, noterte og lyttet og ga meg en følelse av at han virkelig ville hjelpe meg.
Så fikk jeg da Symbicort, pluss at jeg fører hostedagbok og blåser spirometri hver dag. Han har tilogmed ringt og spurt hvordan det går!
I´m i heaven.
Og hosten? Den er der, men det er ikke så ille. Den kommer når jeg ler, så når jeg opplever mye morsomt, har jeg en dårlig hostedag...
Noen ganger forklarer jeg at "du er veldig morsom, hosteanfallet er egentlig latter! ..bare så du vet det.."
Skal tilbake i mars for oppfølging. Følg med, følg med!

Dette er en hostedagbok

Og her er greiene mine. Bevis på at jeg er sjuuuk! ;)
Får vel blåse litt og inhalere litt da vel.


Og når jeg så dette bildet, kom jeg på at jeg burde legge et lag til med neglelakk. Har blitt litt bitt av basillen. For det har blitt en ny trend, eller? Syns alle har neglelakk i all verdens farger for tida. Har rød jeg da. OPI vel og merke. Før følte jeg meg som en skikkelig kjerring om jeg hadde på rød neglelakk. Neglene mine er butte og rare, så det så bare teit ut. Men nå syns jeg ikke det lenger! Merkelig. Så da har jeg kanskje blitt en kjerring da??
...

Weeeeee! Rusa på neglelakk kan jeg likegodt utlevere meg selv litt til.

Jeg har strikket en lue! Og den er genial! Ikke bare er det en mariuslue, men den strikkes på tjukke pinner og med tjukt garn, så tilogmed jeg gjorde den ferdig i løpet av 3 dager! Og den deeeiliiig å strikke! Du finner den i Mariustrikkeboka.
Jeg har strikket den før, da ble den for liten. Tiril bruker den. Strikket løsere nå (kanskje litt for løst, for å være ærlig) og da passet den! Hurra! Se så fin!
Det er så kult med "hengeluer"! Og jommen har jeg underbitt gitt!
Det jeg burde, absolutt, absolutt burde gjøre... er å rydde i bildene mine. Blæææææææææh.
Kan man leie noen til å gjøre det? Bare på mac-en er det over 4400 bilder.. så har jeg en laptop med tusenvis av bilder ved siden av...
Hjelp.
Har tenkt på det i flere år. og jobben blir jo ikke akkurat mindre med åra. 
Jeg skal begynne på det til uka. Det skal jeg. Helt sikkert.
Noen som har noen hotte tips som gjør jobben lekende lett? Jeg må jo først sortere de, delete hundrevis, så plukke ut the chosen few som er verdt å ha i et album. Tenkte å lage fotobøker fra Japan foto. De skal være bra, tror jeg? (fiske, fiske)

Nå er det nok! Takk for at du gadd å lese alt dette, og ha en strålende helg!

tirsdag 15. januar 2013

Hiv o´hoi!

Har vært superflink og kjøpt leilighetsopphold og dyreparkenbilletter i Kriastiansand dyrepark/ Abra havn! Såååå deilig å ha det boks! Gleder meg som en unge! Og barna kommer til å bli ekstatiske! De elsker Kaptein Sabeltann og Kardemomme by, og tenke seg til at de skal få se levende, ville dyr og attpåtil ha fri tilgang til badeland! 
Tenk at jeg har vært så flink! Jeg kan nesten ikke tro det. Tror jeg må legge meg nedpå litt.
Vi skal bo i huset i midten, med balkong, ved siden av det lave. 

Dette blir naaiiise! :)
Ikke noe å si på utstyret, burde bare sett gjennom brukermanualen først kanskje?



Folk og røvere i Kardemomme by på Nationaltheateret
Tiril så Folk og røvere i Kardemomme by på Nationaltheateret i høst. Veldig bra! Og det ser ut til at hun har tålt det godt, tross alle farene forbundet med å eksponere barna for dette sjokkerende stykket. 
Hun elsker det, og etter at vi fant ut at stykket sendes i sin helhet på NRK nettTV, går det minst en gang daglig på skjermen her i huset. 
Særlig tante Sofies sinte vise er stas... Og det rare er, at jeg har blitt hekta selv! Blir ikke lei, selvom jeg har sett det sikkert 10-12 ganger nå! Underlig. Kanskje jeg er en høyreekstremist?
Fra spøk til alvor: jeg må seriøst legge meg nedpå litt. Har en unge som syns dagen skal starte kl 05. Litt slitsomt i lengden. 
Skal prøve å blogge litt mer i 2013. Og trene. Og bli flinkere til å treffe venner. (hører dere det, venner!?) Vet ikke hvorfor jeg tok med dette, men slik ble det.  
Natta.

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...