fredag 28. desember 2018

Torpet, sesong 2, episode 3.



Jepsi pepsi, da er det jul og på tide og skrive litt om hva som skjedde i høst på torpet, før vi glir inn i 2019...
I forrige episode gjorde vi oss klare til høstferie og vi fikk lagt shingel på taket med god hjelp av JJ (Jarle & Jonas). Lurer på hvor mange spiker vi hamret de dagene... må ha vært nærmere 14 millioner tror jeg! Helt seriøst! Å legge tak innebærer å kunne forholde seg til svimlende høyder og laber fokus på god ergonomi. Men vi tok våre forholdsregler og Christian snekret et utsøkt stillas på den skikkelig skumle siden av hytta. På bildet kan dere se han balansere på det... i ca 5 meters høyde. Det er som kjent ikke størrelsen det kommer an på, så det ble ikke stort, men gjorde nytta si. Kombinert med et fjongt håndknyttet tau rundt livet som i andre enden er festet rundt pipa, unngikk vi dødsfall og skader under dette hasardiøse arbeidet. Gudskjelov. For må jo innrømme at hjertet var i halsen opptil flere ganger
Her er JJ i god stil, sikret med blått tau så ingen liv gikk tapt.

Vi har nådd toppen!! Og sola er i ferd med å gå ned. Perfect timing :)

Morgenkaffehøytidsstund og hører på skogens ro

Vi takker ærbødigst våre venner for ekstremt god innsats på torpet. Høydeskrekk og smertefulle håndledd ble ignorert  til fordel for å få ferdig taket vårt!

Helgen etter var det høstferie og vi dro opp med kidsa, men hva møtte oss da vi kom opp? Vinden hadde løftet opp paviljongen og tredd den elegant over solur-stubben vår. Var som å komme til et åsted... Så stygt og brutalt ut gitt! Under ser dere krimtekniker Hjalmarsen sikre nødvendige funn.



 Shingelen hadde vi jo lagt, så hva var det vi skulle nå da, undrer du sikkert. Da kan jeg fortelle deg at et tak er mer enn shingel, det må også fikses på kantene må vite! Vi måtte legge vindskier på begge sider, og det kan kanskje høre enkelt ut, men fyttirakkern, da må du tro igjen! En jobber undenifra på stige og den andre (jeg) sitter på kanten av taket. Tungt og luftig og dritt og møkk, MEN vi fikk det på plass! Og har tilogmed et smil til fotografen....

Og da yttertaket var fikset, så var det på tide å sikre og styrke det mer på innsiden... Kan bli mye snø på Finnskogen, og uten blikktaket glir ikke snøen så lett av taket lenger. Så viktig å gjøre grundig jobb! Vi satt opp restene av paviljongen utenfor ytterdøra så vi kunne gå tørrskodd ut og inn til saga som vi plasserte under. Da fikk vi tilogmed lys!
Husker ikke hvor lenge vi var der i høstferien jeg... kanskje tre dager? Det er uviktig. Men vi fikk gjort det vi kom for! Nytt tak er på plass, tunet er ryddet og hytta vinterstengt.

Barna koser seg med å lese om Odin og Tor på senga (som seg hør og bør når man befinner seg i den nordiske villmarka), med hodelykter og elgen traskende utenfor vinduet. For vi så noen elger denne gangen også!

Planer for neste sesong er å få borret en ny brønn, så vi slipper dette brune vannet vi har nå... og en elektriker må på plass. Han har en stor jobb foran seg!
Vårt bidrag for sommeren er å få gjort ferdig stue og kjøkken, og kanskje også badet.
Så får vi ta ny kledning og vinduer i 2020 tror jeg... Ting tar tid! Men det er jo litt gøy og da!

Alt godt for det nye året folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...