søndag 28. juli 2019

Torpet, sesong 3, episode 1.

Ulvespor??
Jepp, da er vi godt i gang og tilogmed over halvveis i årets sesong på torpet.
Vi hadde første turen i mai for å få besøk av en elektriker som skulle sette opp nytt sikringsskap. Trodde ikke det skulle være noe problem med snø, men veien opp var ikke kjørbar. Og jommen tror vi at vi så ulvespor i snøen! Digre, bikkjelignende spor, i full galopp i rett linje nedover bakken!  Kanskje var det en stor hund, men vi tror faktisk at det var en ulv. Litt mer interessant.
Prøver meg på beskjæring av solbærbusk...
Tunet var snøfritt og vi fikk gjort litt provisorisk hagearbeid. Fjernet alt buskaset rundt den store steinen. Der har det vært helt gjengrodd. Dette gjorde vi for  2, 5 måned siden, og nå er det tilbake til å være gjengrodd. Er visst rosebær som vokser der, og den er helt vill! Men greit, biene elsker den, så da får det kanskje bare være. Vi har også noe som ser ut som 100 år gamle solbærbusker på tunet. Prøvde å beskjære de litt også, for å se om de ble litt mer fruktbare, men har ikke hatt så mye hell med de.
ryddig og fint rundt steinen, i omtrent et kvarter.



 Neste besøk hadde vi med barna. Helt i starten på sommerferien. Masse markblomster og summing av glade bier.
Sommeridyll

Så dro vi på biltur nedover Europa, nærmere bestemt Provence og ble borte i 16 dager. En super tur, men kanskje litt for varm. Vi har en lei tendens til å treffe på hetebølger. På det varmeste viste termometeret i bilen 46 grader! Men ved bestemmelsesstedet hadde vi basseng, og det var nok bare rundt 39 grader der, så vi klarte oss fint.

Back in the town, eller nærmere bestemt skauen... Ny hetebølge ( som sagt, dette kan vi) men det må jobbes, og nå var det nye vindskier som sto for tur, samt å male oppunder takskjegget vi la i fjor. Og forresten, taket har holdt gjennom vinteren! Til tross for store snømengder har det ikke gitt etter. Christian knows his shit! Så det var bare å venne seg til å klarte på stigen igjen.... etter 10-12 turer opp og ned går det bedre. På bildet skrur jeg ned den provisoriske vindskien vi la i høst. Ikke høy i hatten her.
Ser tøff ut, men er livredd...

Begynt å male, og føler med litt tøffere. Nye vindskier er på!
Mens jeg malte, la Christian gulv på hemsen. Han målte temperaturen der inne til deilige 38 grader. Stakkars mann... liker jo ikke varmen en gang. Så han er dagens helt! Vi hadde en vannvittig arbeidsøkt (barna var i Oslo hos bestemor) og jobbet i godt over 8 timer. Men da ble det jaggu fint også! Jeg fikk malt alt, og mye av gulvet er lagt. Trappehullet er justert og snart er det bare velstand (vi velger den optimistiske approachen).
Litt klesvask og fiksing og ordning hjemme før vi stikker opp igjen...
Vi bader i sjøen for  å vaske oss, dusjen tok kvelden i vinter. Vi glemte visst å la vannet i slangen renne ut da vi vinterstengte hytta, så blandebatteriet takket for seg... så da så. Men vi har fortsatt vann i vask og do. Og i vinter har vi store planer om å borre ny brønn. Meget spennende.
klør du i fingra etter å hjelpe oss sier du? Ja det er bare å si fra! Skal alltids finne en jobb. Bare vi får lagt ferdig gulv og tak på hemsen, så har vi mange flere sengeplasser. Ellers er det fint å telte på tunet da :)
Se! Det ser ut som et ordentlig hus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...