Prosjekt Hyttaheim!

Det ble litt stille og rolig i sommer, på grunn av behandling og alt det der, så da kjøpte vi oss like godt et prosjekt vi! Midlertidig kalt "Prosjekt Hyttaheim".
Altså, vi har i grunn sett etter en hytte i lang tid, men når man vil ha strøm, vann, kunne kjøre fram til hytta, ikke lenger enn to timers kjøring fra Oslo, et fint tun og ikke koste mer enn 500 000,- ... ja, da sier det seg sjøl at man må lete litt.
Men så jaggu!
Vi dro på visning til et sted som så litt shabby ut, med skrot og hundegård og et stygt tilbygg. Hadde ingen høye forventinger, men da vi gikk ut av bilen ruslet rundt på tunet, så vi på hverandre og ble litt sånn.... jamen... dette var jo i grunn ganske fint? Syns du og?
Og jommen var vi enige.
Hmmmm.... her var det fint!

For å gjøre en lang historie kort: Vi måtte gjennom en nervepirrende budrunde, men sto til slutt igjen som stolte torp-eiere for den nette sum av 300 000,-!
Ganske deilig følelse å endelig skaffe seg noe man har drømt om lenge, og nesten trodd at ikke ville bli noe av... Og litt skummelt. Det er MYE jobb for å få det slik vi vil ha det.
Taket må byttes, og kanskje vi skal finne en eller annen løsning så utformingen av huset blir litt finere og mer helhetlig? Tilbygget er omtrent bare klæsja på....
Ikke kjempestilig frontparti.... Men barna koser seg!

Og som dere ser, har vi til og med parabolantenne! Det som er en god bonus, er at vi faktisk har 4G-dekning. Og det er ikke så verst! Hytta ligger langt inn i tjukkeste Finnskogen, og på vei dit hadde vi lenge null dekning. Fikk ikke ringt engang!
Men vårt lille paradis åpenbarer seg oppe på en høyde, og DER er det dekning! Vi har til og med utsikt!
Blåne på blåne så langt øyet kan se.... 
På bildet kan mobil-antenna skimtes på venstre ås-topp. Er det ikke vakkert?
Helt topp og ligge litt høyt, men det betyr også at vi må forsere noen temmelig bratte bakker for å komme opp til til hytta. Kan bli spennende vinterstid....
Nå tenker sikkert du at: "Eh, hallo! Sikker på at veien i det hele tatt måkes!?" Ja. tenk det gjør den faktisk.
Greit å ha litt tid hjemme, har fått ordna forsikring (ja, fikk ordnet det til slutt... måtte bare prøve litt flere ganger. Jmf forrige innlegg... Kremt), strøm, avfallshenting... Nå venter jeg på å høre fra feieren og de som tømmer septiktanken, og de som eier skogen rundt.
De skal felle noen trær, så da må vi høre om vi kan mene litt rundt det, og om vi får felle litt vi og.

Kaffe på tunet med pappa (som skimtes så vidt)
I høstferien kjørte vi en del verktøy fra hytta på Dovrefjell til Finnskogen. Vi har jo bygd og herja masse på Dovre, nå er det Finnskogen som står for tur! Det som er litt festlig er at loftet på huset hvor dere ser det er store fine vinduer, er stengt helt av. Sikkert for å isolere. Eneste inngangen til det området er via en takluke på "ute-taket"! (Hvorfor har ikke vi to ord for tak, som på engelsk: roof og ceiling? Mye enklere da gitt!)
Christian har klatra opp og kikka inn tidligere, men denne gangen bestemte vi oss for å krype nedi for å inspisere litt nøyere.
Tittei opp fra takluka!
Og det var jo bare helt fantastisk! Lafta tømmer, god romfølelse, store vinduer.... Og mye vepsebol og skrot og dritt og lort, men for et potensiale!!!
Se så fint! Taket over bjelkene skal byttes...
Her er det isolert over stue og kjøkken nedenunder. Det skal bort!


Har en liten ryddejobb å gjøre her da....Det er god takhøyde, tørt og fint. Vi kan fint plassere 4 senger der oppe! Hurra!
Så planen er å rive ned halve etasjeskillet, altså der det ligger isolasjon på bildet, slik at det blir et stort, åpent rom (kjøkken/stue) og en hems som blir gjesterom/barnerom.
Åååå det blir så fiiiint!

Og her er noen bilder av hvordan det ser ut nede:
En kjedelig bod

Stua (her skal taket ned!)

The master bedroom.

Kjøkkenet (samme rom som stua)  med utgang gjennom en nydelig bue...

Og ett soverom til.
Tok visst ikke bilde av badet. Men det er bad her også, med dusj og do og vaskemaskin. Ikke veldig fancy, men hva kan men vel forvente til den prisen..?
Her skal det herjes! Bort med linoliumen, bort med gammelt kjøkken og buegang, vinduene skal byttes, taket rives, veggene åpnes! Stue/kjøkken blir et stort og luftig rom, kanskje med en stor lysekrone?
Hvordan ser det ut oppi her tro?

BINGO! Vi fant en skatt i veggen!

Så jeg tulla ikke når jeg sa vi har skaffa oss et nytt, stort prosjekt.
Dugnadshjelp tas imot med takk. Det blir massiv mobilisering til sommeren, med soving i telt på tunet og jobbing, jobbing, jobbing.  Bli med om du tør! For på tunet er det observert bjørn i følge selger. Og ulvens hyl ljomer gjennom skogene... Vi er jo tross alt i deres rike. 
Men de er vel mer redd for oss, enn vi er for dem - er det ikke sånn da? (bekreftelse er ønskelig).
Avslutter dette ekstremt spennende innlegget med noen flere bilder (slapp av, det kommer sikkert en million flere bilder etter hvert!)
Snikkarboden

Solur
Vi har snikkarbod, sol-ur, brønn, jordkjeller... Det var til og med en hundegård og en båt, men det har blitt henta. Gudskjelov. Det er et stykke til vannet. Ikke langt i luftlinje, men som sagt, det er et stykke ned fra denne toppen her.
Kommer til å blogge om fremgangen på prosjektet, så følg med, følg med!

Kommentarer

  1. Jeg elsker soverommet :D ! Gleder meg til å se mer av denne perlen. Klem Cecilie

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvetebrødsdager

Hyttetur fra Helvete!

Julebord!