mandag 30. juli 2018

Ja hvordan går det egentlig med dette torpet?


 Jo det skal jeg fortelle deg!
Vi går litt tilbake i tid, da jeg er eksepsjonelt treig med å oppdatere bloggen... Nærmere bestemt til høstferien 2017. Da hadde vi en liten uke på torpet uten barn, for å jobbe, jobbe, jobbe.  Vi fikk med oss noen hjelpere; bl.a. Bjørn, Ivar, Stein, Trond og Irmeli. Barna var hos Kari og Kari.
Jeg lar bildene snakke for seg.

Soveforholdene i hytta i begynnelsen av oppholdet var heller kummerlige, så da ble det telt på tunet. Ikke så verst det da!

Planen var å bygge det lille soverommet. Alt var revet ned, så det var å bygge opp igjen fra jordgulvet. Det er ganske mye jobb! Men her begynner det å ta form:


 Ikke mye kjøkken å skryte av...  men vi har det vi trenger, og det viktigste er vann og strøm! Jeg kan love deg at gleden blir stor når nytt kjøkken er på plass!





Om det er litt lite trivelig inne, så ser det jo ganske koselig ut utenfra!




Gulvet begynner å ta form.
Jordgulvet er inspisert og godkjent av kontrollør fra Anticimex, han anbefalte at vi la byggplast over jordgulvet, så da ble det slik. Så plater, isolasjon og til slutt tregulv...


Irmeli og jeg sliper veggene. En utrolig støvete, bråkete og tung jobb. Men man går inn i en slags meditativ state of mind, så egentlig er det helt ok. Og så får kjernemuskulaturen en skikkelig boost!
Irmeli var forøvrig helt rå på dette! Ville rett og slett ikke gi seg :)
Vi planlegger å lage et vindu på denne veggen. Om dere ser nøye etter ser dere at det er markert. Vi orker ikke slipe mer enn vi må, tross alt!


Lille soverom begynner å ta form! Tregulv er lagt og det ble utrolig fint! Taket er også på plass. Over soverommet blir det en hems med plass til flere sengeplasser. Vi vil gjerne ha plass til besøk når vi får ting på stell!


Så langt kom vi på lille soverom i løpet av vinterferien. Og det var det vi håpet på også. Ganske koselig!


Vi laget en provisorisk "stue" med hagemøblene... Trangt, men likevel ganske koselig. Også hjelper det litt å få på ølbrillene...


Takk for all dugnadsånd og arbeidsinnsats på torpet i 2017! Vi vinterstengte hytta etter høstferien. Bjørn og jeg dro en svipptur opp i påsken for å se om taket fortsatt var på plass etter en snørik vinter. Og det var det i aller høyeste grad, men å komme inn i hytta kunne vi bare drømme om!
All snøen som hadde rast fra taket, lå som en is-mur foran døra. Plastspaden hadde ikke mye å stille opp med der!


1 kommentar:

  1. For et artig liv, godt man vet opp ned på en hammer og spiker.
    Dere er utrolig flinke til å jobbe. All ære.
    Kari Hasle

    SvarSlett

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...