søndag 26. juni 2011

Bestemors skatter

Søstern skulle på hippiparty her forelden og lurte på om jeg hadde noe klær å låne henne. Jeg er jo en liten samler. Pluss at jeg har vært kostymeansvarlig i FOBIteateret som jeg var med i. Anser meg vel fortsatt som medlem, men gruppa ligger litt i dvale... Alle driver å styrer med familie og jobb og sånt. Håper vi kommer sterkere tilbake!!
Veldig gøy med teater... Vår agenda var å øve inn et stykke, spille det en gang, og ha en heidundranes premierefest!!
Rakk vel å være med på fire stykker: Taremareby, Robin Hood, Alladin og Jeppe på Bjerke. Moro, moro, moro.
Men det var en digresjon.

Jeg begynte å rote litt på loftet og fant bl.a. bestemors gamle kjoler! Husker jeg tok vare på de for mange år siden. Tenkte de kunne være fine å ha til kostymer og slikt (i motsetning til mesteparten av befolkningen, så syns jeg det er rasende festlig å kle seg ut på fest) pluss at jeg ville spare på de av sentimentale grunner.
Når jeg nå fikk se de igjen, ble jeg så glad!
Det er jo high fashion vintage!! Heftige farger og vintage snitt. I love it! Må bare sy de inn litt, så kan det brukes! Hurra! Og tre av kjolene tror jeg bestemor har sydd selv.
Stas :)
Nå har jeg lekt litt Top Model... Check it out!!
Sydd av Bestemor i tykt brokadestoff. Er som å gå i en sovepose! Vakker turkis farge,love it!

Sydd av Bestemor, herlig batikkaktig, florlett stoff.

Sydd av Bestemor, totalt psykedelisk! And check that pose!!

Uklart og usjarmerende bilde, men gadd ikke begynne å skifte igjen. Finsk silkekjole. Skikkelig 70-talls! Peace!

Blir glad av å se på dette jeg :)
Ganske kult?
Kanskje ikke alles "cup of tea", men da hadde det jo ikke vært noe morsomt heller. Jeg ble ihvertfall veldig glad.

Noe annet som gjør meg glad, er at jeg HAR PERMISJON IGJEN!! Digg,digg,digg.
Nå skal dagene atter engang fylles med å kose lille sønn. Han er så søt han!! Bare snill og blid og morsom. Dån...

Har også lagt ut harley'n min på finn.no... Litt trist. Den er så digg å kjøre. Merker jeg kjører helt anderledes på den enn på sambo sin Triumph. Er jo 8. året jeg har den, så jeg kjenner den godt. Men men. Det er hårda tider motorsykkelmessig. Kan ikke ha i pose og sekk hele tiden. Får bare dårlig samvittghet av å ha den, fordi jeg ikke får brukt den nok. Får ta penga å kjøpe bleier istedenfor. Neida.
Joda.
http://www.finn.no/finn/mc/used/object?finnkode=29300332

Her ser du den. Og får du ikke åpnet, skal du få en smakebit her.
Nais
Har fått gjort ferdig et prosjekt faktisk! Sengegavlen! Men nå ligger lille sønn og sover der inne og jeg har glemt å ta bilde... Men følg med!! Hvis du er heldig husker jeg å vise den frem neste gang!!

Hei så lenge!

lørdag 11. juni 2011

Min geniale gave til sambo :)

Jeg fant den perfekte gaven å gi til min sambo. Det er utrolig smart. Nesten ikke til å tro. Og det beste er at han syns det var den beste og mest gjennomtenkte gaven ever!
Så der gjorde jeg det bra.
Jammen så si det da!! tenker du sikkert. Sånn passe irritert. Jada masa.
Han fikk jo selvsagt en tur til Paris! Jaja, vel og bra, vel og bra... men det var jo ikke greia! Greia var jo at SYSTEM OF A DOWN skulle spille der!!! YEAH!!
Så jeg fiksa konsertbilletter da vettu.
I januar!!! Så dette har jeg gått og visst såååååå lenge, og flere andre også. Men vi har holdt tett! Flinkiser altså! For det er ikke bare lett og holde tett om noe sånt, som man tenker så mye på!
Derfor var jeg litt ekstra stressa for at Hjalmar var litt dårlig til og ta flaske og slike ting... Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har holdt på å si til gavemottakeren: Vi må øve mer med flaske, vi skal jo snart bort! Men det kunne jeg jo ikke si, for det skulle jo være overraskelse!

For en sinnsyk lettelse det var å endelig kunne gi han gaven.
Det var det morsomste jeg har gjort på lenge! Fikk den følelsen man får når det er juleaften og man snart skal begynne å åpne gaver og man er 7 år gammel. Priceless.
Skulle ønske jeg hadde ressurser til å gi bort flere sånne gaver, men da hadde det kanskje ikke vært like morsomt.
Og mange hjalp oss!! For nå skal ikke jeg stå her og ta all ære for en fantastisk tur. For det første betalte svigerfar for hotellet, og for det andre så stilte besteforeldrene virkelig opp og var barnevakt for krapylene i de to nettene vi var borte! Hatten av for de!
De var ikke sure når vi kommer hjem engang! De bare "Klart jeg kan hente dere på flyplassen!", "Tusen takk for at jeg fikk passe de skjønne barna deres!", "Dere hadde da ikke tenkt å gi oss gave!"  Haha de er fine da! Så nå kommer vi til å forvente at de skal sitte masse mer barnevakt mens vi farter rundt og drikker oss fulle :)
Haha

Jeg må jo si litt mer om selve turen da kanskje.
Vi dreit i alle turistseverdigheter. For vi er tøffe! Det er bare kø og helvete og idioter og koster masse for å se noe man har sett på TV tusen ganger, også blir man bare skuffa for at man har kastet bort så mye tid på å irritere seg over dustefolk og litt sånn Var det alt? men man kan ikke innrømme det, og sier at Wow det var skikkelig flott, hva med en øl nå?
Også må jeg innrømme at jeg har vært i Paris og sett det før...
Og det er saken da, at etter å ha pløyd gjennom Paris og sett DetmanliksomMÅse så har jeg ikke sittet igjen med noe særlig godt inntrykk av byen. Men NÅ digger jeg den :)
Digg

Frokostlunsj. Veldig glad jeg fikk med den rompa.
Nå bare slentra vi rundt i området mellom Bastillen og Notre Dame og flyttet rompene våre fra Fortauscafe til fortauscafe.

Gadd ikke shoppe heller.
Jeg tror jeg er verdens dårligste shopper. Syns ikke det er noe gøy jeg! Blir bare sur, og klarer ikke å bestemme meg, og hater prøverom, og det er grusomt kjedelig å kle av og på seg hele tiden.
Kanskje jeg egentlig er mann. Men jeg er jo ikke det heller! Har tross alt født et par barn.
Mye morsommere å shoppe til barna! Og å kikke. Liker å kikke. Kanskje jeg bare rett og slett er gnien. Kan hende det er det altså. Sjekker alltid prislappen før jeg vurderer hvor fin den kjolen egentlig er.

Skal prøve å komme til poenget snart. Altså gaven.
Altså KONSERTEN!
Litt forhistorie hører med.
Når vi var på flørtern, introduserte min kjære meg for System of a down, heretter kalt SOAD, og jeg fallt pladask for både bandet og gutten (haha). I mine ører er det perfekt musikk som jeg aldri blir lei. Det tragiske var at bandet er oppløst! Så å komme på konsert, var ingen selvfølge. Så vi inngikk en pakt:
Hvis og når SOAD skulle spille igjen, så skulle vi uansett komme oss på en av konsertene dems - hvorenn vi måtte reise!
Så fikk vi barn og alt det der, og det å hoppe på et fly for å dra på konsert virket brått ikke som en veldig enkel greie å få til... Vi så de skulle turnere, men jeg spilte på den Det er jo umulig- linja med unger og amming og jobbing og alt det der. Så han ante ingenting! Og så bare PANG! Haha gjett hva vi skal!!!
Og konserten var .... aahhh helt unreal. Fabelaktig! RÅ! Aldri har jeg vært på en så bra konsert før. Lokalet var perfekt, ikke altfor stort, men stort nok til at du får suggerende allsang-følelse. Folk var kule, lys-showet mektig, og lyden perfekt! Vi sto rett bak mixe-bua, så lyd og utsikt fremover kunne ikke blitt bedre!
Bandet Clutch var oppvarmere. Ganske kule, men venta jo bare på at de skulle bli ferdige...  Så begynte 2 timer med pur lykke... Sjekk ut denne starten da! Fy f... trodde jeg skulle daue!! Ekstatisk!!!
Og det bare fortsatte.
Må legge ut en smakebit til. Her får man litt inntrykk av størrelse og lysshow:

 

Kommer til å leve lenge på dette :) 
Her sto vi 

Nå ble jeg helt utlada. 
Dere må bare stole på at det var fett. Gidder ikke si noe mer om det, og dere gidder sikkert ikke høre noe mer heller. Og hvis du ikke liker musikken så kan du ...nei, skal ikke si noe dumt. Hadde vært kjedelig om alle likte SOAD. Bare oss kule som liker de. Barna mine digger de. Det må de. 
Hva gjør man om barna begynner å høre på søppel? Den tid, den sorg. Får sørge for litt sunn påvirkning. 
Er det noen med noen meninger der ute?? Bra med kommentarer!!!
Fortsatt god pinse.
Her sitter jeg uten potetgull, for når jeg skulle kjøpe det, var butikken stengt. Makan. Er ikke vant til helligdager i juni, det pleier vel ikke å være det?

Årets etegilde!

Herregud så fort tida går! Vært på jobb i over to uker allerede and I'm still alive!!
(eehhh lenge siden jeg skrev dette... nå har jeg bare to uker igjen på jobb! Av totalt ni... kan vel bare skrive under på at tida flyr og at det har vært en travel vår)
Det var faktisk ikke så ille. Jeg har jo så greie kollegaer, og det har faktisk skjedd en framgang på flere områder på jobb! Vidunderlig å se at verden går fremover selv om ikke jeg er tilstede...

Men jeg har mindre fritid da. Og det går utover blandt annet blogging.(nei, sier du det..!) Og alle andre prosjekter.
Vi er nettopp ferdig med et giga-prosjekt, men der var det min kjære som sto for regien. Han fyller år, og arrangerte i den anledning et matgilde uten sidestykke for sine venner! Vi endte vel opp med intet mindre enn 9 retter!


Tunfisk- og laksetartar + grønnskjell
Andebryst, men ikke fra Etegildet. Dette er fra en middag i januar. Ble lagt opp litt anderledes under etegildet, og uten poteter.

Jeg er vel ikke akkurat noen matblogger, men dere får vel et lite inntrykk
Vi ønsket gjestene velkommen med jordbær og musserende.
1)Deretter ble det servert champagne med østers og rognkanapeer.
2)Første rett til bords var noen av havets delikatesser servert rått på is: laks, tunfisk, kamskjell og kongekrabbe.
3)Andre forrett var laks- og tunfisktartar, sammen med grillet grønnskjell.
4)Så var det tid for bittelitt kjøtt: carpaccio av oksekjøtt med melon og ruccola.
Vi startet med mye rå mat, så dette var ikke noe for pyser... Det kan vel også forklare at det gikk vesentlig mye mer vin på begynnelsen av måltidet enn mot slutten...
5)Første hovedrett var biff Wellington med syltet rødløk, sopp og julienne-grønnsaker.
6)Så en liten forfriskende venterett: bringebærgranite.
7)Klokken begynte vel å nærme seg midnatt når rødvinsmarinert andebryst entret gildet, i selskap med rødbeter-pure og stekt brokkoli med sesamfrø.
8)Tid for litt forfrisking igjen, i form av kald rabarbrasuppe, før
9)et utvalg av oster fra Den lille franske ostebutikken rundet av måltidet.
Deretter kaffe så klart.
Til rettene ble det servert de deiligste viner, som det på forhånd var gjort research på at harmonertet til maten. Ny rett, ny vin som seg hør og bør.
"Det var da voldsomt jålete" tenker du kanskje. Ja, men det var også drit deilig!!
Ikke noe man gjør hver dag! Fyttirakkern, ganske krevende, men min kjære koste seg glugg ihjel under prosessen.
Han er rar han. Og verdens snilleste og mest sjenerøse menneske på denne jord! Gratulerer med dagen til han!
Han har bursdag nå på torsdag (dvs. 12.mai) Gaven er klar,(og den skal jeg snart blogge om!! For nå har vi brukt den!!) men skulle liksom fått forberedt litt i den forbindelse, og det sliter jeg med å finne tid til nå... Hmmmm. Må få jaget han ut av huset...

Apropos bursdag og sjenerøsitet: sitter og skriver på min nye flotte Ipad2 som jeg fikk av kjæresten til MIN bursdag. Veldig flott. Visste vel egentlig ikke at jeg ønsket meg en slik en engang, men det har jeg nå skjønt at jeg gjorde :) Den er jo så FIN! Sitter og leker med den hele tiden. Og den er overraskende god å skrive på. (men ikke så god å blogge på har jeg funnet ut)
Og nå har jo til og med jeg begynt å leke med Angry birds!
Og siden jeg sitter og skriver på denne, så får jeg ikke lastet opp bilder fra festen. Må gjøre det senere.. For vi husket å ta bilde av de første rettene...men så glapp det visst litt.
Jeg hadde rolle som slave den kvelden, samtidig som det var første gang på lang, lang tid, at jeg drakk over en flaske vin! Men det gikk overraskende bra. Var til og med i form til å gå i barnebursdag dagen etter!
Barna var selvsagt borte, Hjalmar var hos mormor og Tiril hos farfar. Hjalmar er ikke akkurat dritflink til å ta flaske enda, så mamma hadde slitt litt, men det gikk jo bra! Sporty av mamma!
Min sambo har jo pappaperm nå (typisk at det blir dritfint ute når han skal få lov til å være hjemme hele dagen da!) så han MÅ jo ta flaske mens jeg er på jobb. Det går vel greit, men Hjalmar blir alltid veldig glad for å se meg/puppen. Og puppen blir glad for å se Hjalmar, hvis dere tåler at jeg skriver det...
(Avslutter innlegget her, og begynner på et nytt et. Ligger litt bakpå og har mye å skrive om! Så følg med!!) 
:)

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...