mandag 1. november 2010

Leilighetsrehabilitering!!


Min kjære og jeg begynte vinteren for ca 2 år siden å pusse opp leilgheten vår på Torshov. Vi hadde først bare tenkt å pusse opp det ene soverommet. Tenkte fjerne strietapeten og legge ny, og fikse taket litt. Men det ene tar jo som kjent det andre. Vi begynte å rive av strie, og det fulgte jo med masse annen tapet, vi så at vi burde fjerne listene, kanskje ta gulvet også da?
Og hva med å flytte døråpningen når vi først er i gang?
Min kjære hadde lenge tenkt på å rive ned veggen mellom stue og kjøkken, så da bestemte vi oss for å gjøre det også. Ja, vi bestemte oss vel for å like godt ta hele leiligheten nå som vi hadde sjansen. På den tiden leide min sambo leiligheten rimelig av sin mor, og vi bodde i min 2-roms i Gamlebyen.
Det er lang vei til å i det hele tatt begynneoppussing. Først må det pusses ned...
Herregud for en megajobb!! Det er mye mur og stein og støv i en vegg gitt!! Og alt skal fjernes og kastes.
Vi fjernet et par tullete kott, for å gjøre barnerommet større, rev ned hele kjøkkenet og bygde nytt. Fjernet gamle gulv og slipte oss ned til de orginale treplankene, slipte bort maling på gamle dører, reparerte, sparklet og malte taket, innstallerte helt nytt elektrisk anlegg, rev ned badet og bygde et nytt og større, nye lister over alt, kastet ut den gamle kaminen og installerte ny vedovn.... har jeg glemt noe? Med andre ord: en skikkelig totalrehabilitering!
Værsågod, her er noen før og etter bilder:

Vårt nye fjonge kjøkken!

Rester av den gamle romløsningen, før vi bygde ut dusjnisje der kjøleskapene står


Min stakkars sambo fikk drittjobben med å slipe gulv med masse avrettingsmasse!

Sparkling av tak, en evighetsjobb!! Og nå sprekker det opp igjen..
Riving av døråpning mellom stue og gang


Bilde tatt fra inngang til Tirils rom. Vi lagde skap til venstre, veggen og døråpningen til kjøkkenet (rett frem) ble revet til fordel for dusjnisje

Gulvet fra Helvete!! Kjøkkengulvet var spikret fast med en zillion spiker! Why???

Camilla mot Gulv. Jeg vant til slutt! For ryddighetens skyld; bildet er fra kjøkkenet...

Ut å bære hjem plank som skal bli nytt gulv der det en gang var en vegg. Ble mye "sår" rundtomkring i leiligheten som måtte repareres etter rivingen..

Sliping av stuegulv. Ny planke er lagt ned der veggen en gang var.

Slik er inngangen til badet nå


Dusjnisjen, der inngangen til kjøkkenet en gang var

Stue, inn mot kjøkkenet hvor vi har en barløsning
Ja, det var en smakebit. Har flere bilder, og vi er jo enda ikke heeeelt ferdige. Alltids litt småplukk igjen. Vil få litt mer farger i hus, litt mer hyller og bilder... men det er jo bare kosearbeid.
Også har jo samboern begynt å pusse opp kjellerboden og da... Gud forby at man skulle bli arbeidsledig!!
Må innrømme at det er herlig å ha en handymann. Vi har gjort alt selv, bortsett fra det fagfolk bør gjøre, som det elektriske og bygging av badet.
Og man må ikke glemme all den gode hjelpen vi har fått av familie og venner. Vi hadde aldri blitt ferdig i tide uten den hjelpen. For tenk, vi flyttet inn kun to uker før Tiril ble født!!
Det er godt å være i hus nå, og nå kommer snart nr 2.... Snakk om effektivitet!
Puh....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Torpet, sesong 7, episode 1

 Okey, denne "sesong ditt, episode datt"-ideen min funker dårlig. Ble ikke noe skriblerier i forrige sesong, så vi hopper elegant ...